Jubler for ny «maradonabane» og nytt klubbhus

30% økning: Slik skal det bli allerede i mai neste år. VBK får en økning i banekapasiteten på 30 prosent. Det vil glede mange av klubbens 850 medlemmer.
Del på Facebook
30% økning: Slik skal det bli allerede i mai neste år. VBK får en økning i banekapasiteten på 30 prosent. Det vil glede mange av klubbens 850 medlemmer.
Politikerne har bevilget penger til en ny kunstgrasbane på VBKs anlegg. Det neste målet er nytt klubbhus til 50-årsjubileet i 2025.

Tekst:
Øyvind Ellingsen

– Dette har vi ventet lenge på. Nå håper vi at banen er klar til seriestart i mai neste år. Og da håper vi også at Norge har fått kontroll på koronaepidemien. Det kan bli en skikkelig fantastisk vår for oss som er opptatt av og glad i fotball, sier daglig leder i VBK, Morten Osaland.
Den nye kunstgrasbanen skal legges på grusbanen ved klubbhuset, og blir den tredje kunstgrasbanen som er dimensjonert for 11-fotball. Banekapasiteten på Vardeneset har i mange år ført til at barn og ungdom har måtte trene andre steder, som på Tastaveden skole.

150 barn på samme bane
– Hvert år har jeg slitt med å få treningskabalen til å gå opp. Når den nye banen står klar gir det oss en 30 prosent økning i banekapasitet, sier Osaland, og fortsetter;
– Vi har hatt 150 barn på trening på samme bane. Det går ikke i lengden. Vi er glade for at vi er en populær klubb og ønsker alle barn velkommen til klubben, men da må vi også kunne tilby medlemmene gode treningsforhold, sier Osaland. Han leder en klubb med 850 medlemmer fordelt på over 60 lag. I 2025 er VBK 50 år, og da er målet at jubileet skal feires i nytt klubbhus.
– Vi jobber mot samme modell som Hinna brukte. Kommunen bygger klubbhuset med garderober, mens vi finansierer og innreder andre etasje. Da trenger vi cirka 4 millioner som egenkapital og lån. Vi har god økonomi i klubben, og styrer mot et overskudd også i år. Skal vi klare å bygge nytt klubbhus må vi de neste årene ha god økonomikontroll, forklarer den daglige lederen.

2025: Målet er at dette kan bli en realitet i 2025. Da fyller VBK 25 år.

Far og sønn imponerte politikerne
Far og sønn Osaland, Morten og Nils, var invitert til å fremlegge klubbens ønsker da flertallspartiene i Stavanger inviterte frivillige organisasjoner til å legge frem sine ønsker på budsjettmøte.
– Jeg og flere med meg ble imponert av Morten. Han la frem behovet for ny bane på Vardeneset på en god og informativ måte, sier Øyvind Jacobsen. Han er foreløpig best kjent som «Mister Brodd», men nå er sitter han i kommunestyret for Arbeiderpartiet og er rådgiver for ordfører Kari Nessa Nordtun. I tillegg er han speaker på Vikings hjemmekamper, men det er få tilskuere som har hatt gleden av å høre den entusiastiske fotballgale Jacobsen i år.

Kjempet for «fienden»
– Jeg visste at VBK slet med banekapasiteten, og derfor mente jeg at vi måtte prioritere ny kunstgrasbane på Vardeneset, forteller Jacobsen. Han er innforstått med at klubbens neste mål er nytt klubbhus. Brodd-entusiasten innrømmer at det kun var politikeren som ble glad da han fikk gjennomslag for at det skal bygges ny kunstgrasbane på erkefiendens anlegg.
– Broddentusiasten var ikke like glad, sier han med et glimt i øyet.