Bokstavelig talt stor sjekk til IL POL  

Magnus Rødder, Bo Kristensen, Jakub Tollaksen, Minhus Simonsen, Jonathan Gjesteland og Marius Grude Rossnes, med trener Tor Gunnar Tollaksen og Tor Eriksen fra OBOS, jublet over sjekken fra OBOS Jubel.
Del på Facebook
Magnus Rødder, Bo Kristensen, Jakub Tollaksen, Minhus Simonsen, Jonathan Gjesteland og Marius Grude Rossnes, med trener Tor Gunnar Tollaksen og Tor Eriksen fra OBOS, jublet over sjekken fra OBOS Jubel.

For å hjelpe frivillige organisasjoner som har fått ekstra utfordringer etter koronautbruddet, satte OBOS av 40 millioner kroner nasjonalt. Idrettslaget POL fikk 40.000 av disse. 

 

Tor Eriksen fra OBOS møtte opp på Stemmen med en i dobbelt forstand stor sjekk. Gjennom programmet OBOS Jubel er 40 millioner kroner satt av til å hjelpe frivillige organisasjoner, hvorav 2,1 millioner kroner i regionen. I bydelen er også Tasta skolekorps og Vardeneset Ballklubb tilgodesett med betydelige beløp. 

 

 – Vil hjelpe grasrota også 

– Det er viktig for oss å gi tilbake til samfunnet. Vi sponser de store, som for eksempel Viking og Rogaland Teater, men vi er opptatt av å hjelpe grasrota også, sier Eriksen. 

 Koronakrisen har gjort det vanskelig for idrettslag (og stort sett alle andre frivillige organisasjoner) på flere måter. I perioder har trening måtte avlyses eller sterkt reduseres, og turneringer har gått i vasken. De vanlige aktivitetene som skal gi penger i klubbkassene, som vaffelsalg og den slags, har også utgått. Da er en sjekk som den Eriksen overrekker veldig kjærkommen. 

 – Vi samarbeidet også med POL i 2019 om å holde fotballturnering uten deltakeravgift. Det var veldig vellykket, så jeg var glad for at vi kunne hjelpe til igjen nå. Denne klubben har mange gode tanker og ideer, og det liker vi, sier Eriksen. 

 

Viktig tilskudd for ambisjonen om tilgjengelighet for alle 

– Ja, det er jo Rogalands største gratisturnering, med 700 deltakere i fjor. I år var planen 1000 til 1200 deltakere, forteller POLs Tor Gunnar Tollaksen. 

 Tollaksen påpeker at POL tjener pengene sine i kiosken når det er turneringer – det er slik de kan dekke utgifter til barnas treningsdrakter, utstyr og kampreiser. Med et uttalt mål om ingen egenandel for medlemskap i idrettslaget, blir det desto vanskeligere når mye av anledningen til å få inn penger på vanlig vis bortfaller. 

 – Vi har også planer om å få i gang en idrettsskole, slik at barna kan prøve forskjellige ting – fotball, håndball, innebandy og sjakk – i en syklus gjennom året, legger Tollaksen til om den aktive klubben sin. 

 

Stas med stor sjekk 

POL-guttene som møtte opp synes naturligvis også at det er flott at klubben får et tilskudd, og la ikke skjul på at det var kult med en så bokstavelig talt stor sjekk: 

 Jeg er rik! Jeg holder 40.000 i hånda, smiler den ene da det er hans tur til å få holde sjekken.