Her kommer bydelens største eplehage

- Vi skal plante ut hundrevis av epletrær, som vil skape et godt utemiljø. I ettertid har vi blitt gjort oppmerksomme på at det for mange år siden faktisk var en stor eplehage i denne skråningen, sier markedssjef Roy Klungvedt. Foto: Øyvind Ellingsen.
Del på Facebook
– Vi skal plante ut hundrevis av epletrær, som vil skape et godt utemiljø. I ettertid har vi blitt gjort oppmerksomme på at det for mange år siden faktisk var en stor eplehage i denne skråningen, sier markedssjef Roy Klungvedt. Foto: Øyvind Ellingsen.

Det nye byggefeltet Eplestien selger bra, og utbygger mener at det viser at Tasta er en attraktiv bydel å bygge ut med nye leiligheter.

Øyvind Ellingsen
oe-elli@online.no

Årsskiftet 2021/22 flytter de første inn i det første byggetrinnet i det nyeste bygge-
prosjektet på Tastarustå.
– Interessen er stor, og vi selger bra. Av 33 boliger har vi solgt 24 i første byggetrinn som blir innflyttingsklar om halvannet år, sier markedssjef Roy Klungvedt i utbyggingsfirmaet Ineo. Interessen viser at Tasta er en attraktiv bydel å bygge nye boliger.

Plante hundre epletrær
– Vi ser at de aller fleste kjøperne har en eller annen tilknytning til bydelen. Enten det er eldre som selger eneboligen for å flytte inn i leilighet, eller førstegangs etablere, har de fleste røttene her på Tasta. Det er kort vei til skoler, barnehager og Tastasenteret. Og det tar ti minutter med buss til sentrum. Den nye Eiganestunnelen gjør også at det tar kort tid til Forus, sier markedssjefen.
Totalt skal det bygges 107 nye leiligheter i Eplestien.
– Hvor kommer navnet fra?
– Vi skal plante ut hundrevis av epletrær, som vil skape et godt utemiljø. I ettertid har vi blitt gjort oppmerksomme på at det for mange år siden faktisk var en stor eplehage i denne skråningen, svarer Klungtvedt.

Ingenting å si på utsikten til de nye leilighetene.
Fra 2.150.000
Leilighetene er fra 50 kvadratmeter til de største på over 150 kvadratmeter. Prisene er fra 2.150.000 kroner til nærmere 10 millioner kroner, men de fleste ligger mellom 4 og 7 millioner kroner.
– Vi opplever at det er de mindre startboligene som er mest populære. Vi har ikke flere igjen i første byggetrinn. Det er ikke lett for de unge som skal kjøpe sin første bolig i dagens marked, og samtidig innfri egenkapitalkravet fra bankene. Derfor selger vi de minste leilighetene inklusiv alt av hvitevarer. Dermed slipper de å bruke penger fra egenkapitalen på det, forklarer Klungtvedt.
Det at de minste leilighetene ble solgt først var kjent for utbyggeren, for de hadde før byggestart spurt de interesserte om hvilken størrelse og pris de var på jakt etter.
– Da kunne vi planlegge leilighetene etter de ønskene vi fikk. Alle ble spurt anonymt, men det ga oss gode svar på hvordan vi skulle planlegge. Når vi nå skal i gang med å prosjektere tredje byggetrinn, vil vi forsøke å tegne inn flere startboliger, sier Klungtvedt.

Grønt prosjekt
Arealutnyttelsen er positiv for de som skal flytte inn i Eplestien. Hele området er på 21 mål, der 12 går med til å bygge de tre boligblokkene. Garasjeanlegget er lagt under bakken. Det blir brukt heltre i furu som materialvalg. Innvendig kan en velge malt gips. Tømmerarbeidet utføres av Sola Bygg som er et av selskapene i Ineo AS.
– Alle leilighetene har terrasse, og noen har både to og tre terrasser. Utsiktene er det jo ikke noe å si på, sier markedssjefen og ser utover landskapet helt ned til Stokkavatnet og mot Stavanger
sentrum.

Tastarustå har de siste årene blitt en helt ny bydel på Tasta. Eplestien er siste tilskudd.