Vil være inkluderende og tilgjengelig

– Målsetningen er å si noe positivt til hver spiller på hver trening – påpeke noe de mestret, sier lagleder Kim Eide, som sammen med Kjell Magnus Hernar har med seg Tasta Håndballklubbs jenter 2006 i på trening i Tasta fjellhall. Andreas Thorsen andreas@tastavis.no Sammen med kollega Kenneth Olaussen, hovedtrener Mine Louise Sandvær og oppmann Monika Øvrebø Andersen er de opptatt av å gi jentene en god og inkluderende klubb å spille for. – Vi setter opp kjørelister til kamper, slik at de med tran- sportutfordringer skal slippe å måtte spørre, treningsavgift kan deles opp og justeres, tøy kan subsidieres og egen ball kan lånes, lagkassen bidrar mot cup-kostnader. Alt slikt som skal gjøre at økonomi ikke legger demper for den enkelte spillers muligheter. Tre spillere som kan bevitne at klubben er kjekk og inkluderende er Isabella Paige Bear, Evelina Derica og Milla Sofie Pic Fredriksen. Milla hev seg først med på håndballen i august i fjor, og fikk følge av Isabella og Evelina senere på høsten. – Jeg hadde prøvd andre ting, som dans og turn, men det fenget ikke. Ettersom lillesøsteren min og flere venner gikk her, tenkte jeg at jeg kunne prøve håndball, forklarer Milla. Venner lokket også Evelina og Isabella til klubben – henholdsvis bestevenninnen Emma, og Ellen og Patricia. Det er ikke bare bare-bare å begynne som 13-åringer, når mange av lagkameratene har spilt i årevis, men jentene er har ståpåvilje, og berømmer trenere og medspillere: – Kim og de andre trenerne har vært gode til å motivere oss, og når vi er frustrerte over våre egne ferdigheter har de minnet oss på at de andre gjerne har spilt håndball siden første klasse, sier Evelina. Nå venter snart sesongens første kamp, og jentene sier at de gruer seg, men de gleder seg nok litt også.
Trives: Isabella Paige Bear, Evelina Derica og Milla Sofie Pic Fredriksen har fått en god mottakelse og trives i Tasta Håndballklubb.
Del på Facebook

Tasta Håndballklubb.

Trives: Isabella Paige Bear, Evelina Derica og Milla Sofie Pic Fredriksen har fått en god mottakelse og trives i Tasta Håndballklubb.

– Målsetningen er å si noe positivt til hver spiller på hver trening – påpeke noe de
mestret, sier lagleder Kim Eide, som sammen med Kjell Magnus
Hernar har med seg Tasta Håndballklubbs jenter 2006 i på trening i Tasta fjellhall.

Andreas Thorsen
andreas@tastavis.no

– Det ble en en kjempesuksess, med mange fornøyde deltakere og foreldre, konstaterer Stian Robberstad, som er leder i Stavanger skateklubb, og hadde ansvar for “skateskolen”.

 I overkant av 30 barn og unge deltok hver dag.
Med kyndig veiledning fra fire instruktører. De som aldri hadde satt sine bein på et brett fikk hjelp til å komme i gang, og de med litt erfaring fikk hjelp til å lære nye triks og gjøre ting de ikke trodde de kunne.
 
Sammen med kollega Kenneth Olaussen, hovedtrener Mine Louise Sandvær og oppmann Monika Øvrebø Andersen er de opptatt av å gi jentene en god og inkluderende klubb å spille for. 

Kjørelister
 – Vi setter opp kjørelister til kamper, slik at de med transportutfordringer skal slippe å måtte spørre, treningsavgift kan deles opp og justeres, tøy kan subsidieres og egen ball kan lånes, lagkassen bidrar mot cup-kostnader. Alt slikt som skal gjøre at økonomi ikke legger demper for den enkelte spillers muligheter. Tre spillere som kan bevitne at klubben er kjekk og inkluderende er Isabella Paige Bear, Evelina Derica og Milla Sofie Pic Fredriksen. Milla hev seg først med på håndballen i august i fjor, og fikk følge av Isabella og Evelina senere på høsten. – Jeg hadde prøvd andre ting, som dans og turn, men det fenget ikke. Ettersom lillesøsteren min og flere venner gikk her, tenkte jeg at jeg kunne prøve håndball, forklarer Milla. 

Venner lokket også Evelina og Isabella til klubben – henholdsvis bestevenninnen Emma, og Ellen og Patricia. Det er ikke bare bare-bare å begynne som 13-åringer, når mange av lagkameratene har spilt i årevis, men jentene er har ståpåvilje, og berømmer trenere og medspillere:
– Kim og de andre trenerne har vært gode til å motivere oss, og når vi er frustrerte over våre egne ferdigheter har de minnet oss på at de andre gjerne har spilt håndball siden første klasse, sier Evelina.
Nå venter snart sesongens første kamp, og jentene sier at de gruer seg, men de gleder seg nok litt også.

Lagleder: Kim Eide