Fotballtalentet Morgan

VBK: Det var i Vardeneset Ballklubb at Morgan Marvik begynte med fotballen, og siden har det blitt mange timer på banene her på Tasta.
Del på Facebook
VBK: Det var i Vardeneset Ballklubb at Morgan Marvik begynte med fotballen, og siden har det blitt mange timer på banene her på Tasta.
Fotballtalentet Morgan
Morgan vil spille med flagget på brystet

Andreas Thorsen
andreas@tastavis.no

– Jeg har alltid villet bli best mulig. Det har ikke vært noe mål å skulle bli proff eller noe, men det er motiverende å oppdage at man har et talent. Så jeg har målbevisst tatt steg for steg, for å utvikle meg og nå neste nivå, forklarer Morgan om veien mot invitasjon til
landslagsskolen.
Skolen har vært hjelpsom
Toppfotball krever sitt, og 15-åringen som går i 10. trinn på Tastarustå skole har tidvis måttet søke permisjon fra skolen for å kunne delta på ting som landslagsskolens talentleir. Han er glad for at skolen har vist seg fleksibel, og føler at lærerne heier på ham.
– De har tilrettelagt mye. Han fikk for eksempel drive egentrening i gymtimer, og terpe på spesifikke fotballferdigheter, påpeker pappa Rune Marvik.

Gikk fra VBK til Viking
I desember 2018 gikk Morgan fra Vardeneset Ballklubb til Viking, hvor han nå er en av de lovende spillerne i Viking-
akademiet. Klubben la merke til ham da han ble plukket ut til kretslaget, og ettersom han selv var interessert så var alle parter enige om at en overgang var riktig valg.
Uttaket til kretslaget ble også lagt merke til av Roar Wold, som er kretsansvarlig for spillerutvikling i Rogaland i NFF. Etter nominasjon og vurdering ble Morgan invitert til talentleir i Sarpsborg med landslagsskolen i mars 2019. Der må man prestere for å bli invitert tilbake, og det gjorde Morgan, som nå nylig har vært på sin fjerde talentleir, denne gangen i Porsgrunn.
Toppidrett og landslag
Med bare ett år igjen er det naturlige valget for vingbacken snart å søke seg til toppidrettslinja ved St. Svithun. Høsten skulle også bydd på muligheten til å spille seg inn på G15-landslaget, men landskampene er korona-avlyst, så Morgan gleder seg til 2021:
– Det kunne ta på seg landslagsdrakt og spille med flagget på hjertet er absolutt det neste målet.