Lærte skating fra ekspertene i juli 

Instruktør i luftig svev over deltakerne på skateskolen.
Del på Facebook
Gøy: Barna syntes det var veldig gøy å lære seg å skate.

Blant de mange fine fritidstilbudene for barn og unge på Tasta i sommer, var det i juli “skateskole”. i skateparken. Tre dager i uken, i tre uker, var det gratis tilbudet åpent for alle mellom 6 og 19 år. 

 

– Det ble en en kjempesuksess, med mange fornøyde deltakere og foreldre, konstaterer Stian Robberstad, som er leder i Stavanger skateklubb, og hadde ansvar for “skateskolen” 

 I overkant av 30 barn og unge deltok hver dag, med kyndig veiledning fra fire instruktører. De som aldri hadde satt sine bein på et brett fikk hjelp til å komme i gang, og de med litt erfaring fikk hjelp til å lære nye triks og gjøre ting de ikke trodde de kunne. 

Fint for både deltakere og instruktører 

– Det er veldig sosialt, og kjekt for instruktørene også. De er fra 14 til 18 år, fikk en fin anledning til å jobbe med barn, formidle sin lidenskap for skateboard, og tjene litt penger. Så vi er glade for at prosjektet fikk penger av kommunen gjennom ordningen “Barnas sommer”, sier Robberstad.  

 Blant instruktørene var stortalentet Elias Nilsen, med gull og flere pallplasseringer i NM, som også har en-til-en kurs i skateparken gjennom Stavanger skateklubb, og fortsetter med dette mot høsten: 

 – Vi lærte barna litt forskjellig, fra det som er “basic” for å kunne stå på brettet, til å lære seg triks som ollie og kickflip, alt ut ifra hvor mye erfaring de hadde.  

 

Flott anlegg uansett vær 

Selv om juli 2020, med mye regn, nok ikke vil huskes for sommerværet, påpeker Robberstad at skateparken har et overbygd område som kan brukes under bygene, og at utendørsområdet tørker veldig fort når uværet har gitt seg.  

 Med arrangement som Tasta Open, Stavanger Open, og til og med NM, har skateparken vært et flott anlegg for å profilere skating og rekruttere nye skatere. Mange barn og unge håper nok å få lære av de beste der neste sommer også.