Topp stemning på «Sommer på Stemmen» 

Kule t-skjorter
Del på Facebook
God innsats: William Tekle, Sofie Haarr, Leah Haarr, Adrian Finnesand Hjort i aksjon på banen.

IL POL og Kampen Innebandyklubb gikk på tampen av sommerferien sammen for å lage et arrangement som tilbød fotball, innebandy og sjakk til barn og ungdom. 

 

 – Det har vært veldig gøy, så neste sommer vil vi være med begge ukene – det er jo gratis å være med! Og nå, siden det er fredag, skal vi grille og spise is, forteller Leah, Lise, Kristine og Sofie. 

 Jentene er alle 10 år og 5.-klassinger ved Kampen skole, og spiller fotball i Pol.  De var blant de mer enn 100 barna som har vært innom arrangementet «Sommer på Stemmen» i løpet av to uker i august. Totalt 20 frivillige instruktører har vært i sving for å gi dem morsomme og aktive dager. 

 

Nådde bredt ut 

– Vi fikk også inn mange barn som ikke er tilknyttet fotballen, noe som var en av målsetningene våre. Dette skulle være et sommertilbud for alle barn og unge i Stavanger som ville, konstatererte Pols initiativtaker Tor Gunnar Tollaksen blidt. 

 Glad var også klubbveteranen Ragnar Ødegaard, som står med dommerfløyte og følger med på en av de mange fotballkampene: 

 – Dette har vært en suksess uten like. Ungene er helt «outstanding»! Dette er det første året vi har dette arrangementet, og vi har lært mye som vi skal ta med oss videre, for dette vil vi gjøre igjen.  

 Det var Vuk, Willy og Zara, som nettopp er ferdig med sin siste kamp, glade for å høre: 

 – Vi kommer igjen neste år 

 Da får de kanskje følge av 13-åringen Sondre Rødder, som spiller midtstopper, og av og til høyreback på Viking:  

 – Dette var kjekkere enn forventet! 

Innebandy bare for gøy 

Tross navnet på arrangementet har ikke aktivitetene bare foregått på Stemmen. I Tastahallen har det vært innebandy og sjakk, førstnevnte i regi av Andreas Hagen fra Kampen Innebandyklubb. 

 – Veldig mange valgte å være med på innebandy, og både barn og foreldre har gitt positive tilbakemeldinger, forteller han. 

 Hagen er opptatt av at barn har et allsidig idrettstilbud, blant annet for å motvirke frafallet fra organisert idrett som man ser da de kommer i tenårene. Utover den fysiske helsegevinsten, mener han det er dumt om de går glipp av det man lærer om samarbeid, respekt for motspillere, og det å takle opp- og nedturer  

 – Idretten vår er bare 30 år gammel, men har allerede blitt Norges tredje største når det kommer til aktive utøvere. Det henger sammen med to ting: det er lav terskel – det krever lite, ferdighetsmessig, å bli med, og filosofien vår går på å ha flest mulig med, lengst mulig. Vi holder treningsmengden nede, og har fokus på at det skal være gøy, forklarer Hagen. 

 Flere av deltakerne fra «Sommer på Stemmen» dukket i etterkant opp på oppstartstreningen til Kampen Innebandyklubb, filosofien ser ut til å ha sin appell.  

 

Ikke matt av sjakk 

Stian Auklend var en veldig aktiv sjakkspiller for 20 år siden, og har gjort et comeback de siste par årene. Han hadde regien for sjakktilbudet i Tastahallen, som også var populært. 

 – I tillegg til dem fra Tasta, kom det barn fra andre steder i byen, som Madla og Vaulen, og elever fra internasjonale skoler. Det er tydelig at tilbudet har blitt markedsført godt, konstaterer han fornøyd. 

 Med seg som instruktører hadde Auklend sønnen Ulrik og den unge sjakkentusiasten Noa Brakestad. Ulrik er 17 år, og har tidligere vunnet norgesmesterskap med barnelaget til Stavanger sjakklubb, og Noa, som er 12, er også merittert i mesterskap. Sammen ga de barna opplæring i grunnleggende ferdigheter. 

 – De aller fleste kunne reglene fra før, og mange viste god forståelse og interesse. Men de hadde ikke spilt mye, og noen som sa allerede første dagen «Sali, så mye vi har lært Det var god progresjon, og barna var ivrige etter å lære mer, sier Auklend.