Tastas første Sommerbonanza 

Surfekurs på Borestranda ser ut til å ha vært det mest populære tilbudet.
Del på Facebook

I et par år har noen Stavanger-bydeler tilbudt «Sommerbonanza» for ungdom mellom 13 og 17 år, og i år fikk Tasta også være med.  

 

For bare 500 kroner kunne ungdommen se frem til en hel uke med morsomme aktiviteter hver dag, og frokost og lunsj med på kjøpet. Etter oppmøte og frokost på Tasta bydelshus hentet buss dem til dagens destinasjon og aktivitet: Surfekurs på Borestranda, skatekurs (da trengtes jo riktignok ingen buss!), klatring i aktivitetsparken SkogSprett i Sandnes, og rappekurs med Stavanger-rapperen Atlars. 

 

Surfing var høydepunktet 

– Til slutt hadde vi også en felles dag for alle «Sommerbonanza»-bydelene i Sørmarka Arena, hvor det ble satt opp miniramp og pumptrack, arrangert innebandy og badminton, og annet, forteller fritidsleder Michael Alan Vince. 

 Det ser ut til én eller to av aktivitetene stakk seg ut som favoritt blant ungdommene som deltok. For Yngve Hamre, Pål Skipnes og Tarald Opedal er svaret soleklart og enstemmig: 

 – Surfing! 

 Med perfekte værforhold ble den dagen så bra som den kunne. Guttene krangler litt mellom seg om hva som var nest mest morsomt – enten skatekurs eller klatring. Men også det å lære å lage rim til rap-sanger av Atlars var minneverdig, uten at noen av dem finner det overhodet aktuelt å la noen høre opptakene av rappingen deres! 

  

Flinke unge ledere 

Fritidsleder Vince vil også skryte av en gjeng som gjorde jobben hans mye lettere:  

 – Vi hadde med det vi har kalt unge ledere, 17- og 18-åringer som ble ansatt i kommunen for en uke og var med å styre aktivitetene våre, med anledning til å også delta selv. De var superflinke, og det funka kjempebra.