Snart siste sjanse til «Sommer på Stemmen»!

Denne gjengen med Pol-spillere gleder seg til "Sommer på Stemmen".
Del på Facebook
Denne gjengen med Pol-spillere gleder seg til «Sommer på Stemmen».

Idrettslaget Pol lover full fres for barn og unge på Stemmen og i Tastahallen de to første ukene i august. Fotball står naturligvis på programmet, og i samarbeid med Kampen Innebandyklubb blir det også innebandy og sjakk.

Pol har fått støtte gjennom Stavanger kommunes «Barnas sommer», og da var det bare for det store frivillige korpset i klubben å hive seg rundt og tromme sammen et spennende og bredt program.

– Opplegget er jo helt gratis, og det passer sånn sett midt i blinken for filosofien til Pol. Med litt støtte fra klubben også, så smir vi til et glimrende opplegg for ungene, inkludert noen overraskelser, sier Pols Ragnar Ødegaard.

Vil nå ut til barna som trenger et tilbud

Fra Pols barneutvalg meldes det om at det er stort engasjement rundt denne sommerens høydepunkt på Stemmen. Pol vil ha ansvar for fotballdelen og står klar til å lage innholdsrike dager på fotballbanen, både med øvelser, småbanespill, konkurranser og overraskelser. Interessen har ikke latt vente på seg, og man nærmer seg å være fullbooket, men IL Pol er opptatt av å gjøre det de kan for å nå ut til barn og unge som virkelig trenger et slikt tilbud å se fram til i sommerferien.

– Dette gleder vi oss utrolig mye til. Nå håper vi mange barn og unge i nærmiljøet finner veien til aktivitetene våre. Både de som ikke har erfaring fra aktivitetene og de som er mer øvet. Her er det plass for alle, og vi legger vekt på idrettsglede og mestring i opplegget vi kjører, sier Pols Bengt Olav Gåsøy.

Vanligvis skulle Pols OBOS cup vært arrangert i juni, men den utgikk på grunn av koronasituasjonen. Gratisturneringen, som har utviklet seg til å bli Rogalands største i sitt slag, er en viktig del av Pols inkluderende lavterskeltilbud i barnefotballen. Derfor gleder man seg over å kunne tilby «Sommer på Stemmen» for å ta vare på lavterskeltilbudet.

Full fart med innebandy i Tastahallen

En av dem som er med på å smi til opplegget «Sommer på Stemmen», er Andreas Hagen i Kampen IBK. Han har rundt 25 års erfaring fra innebandy både som spiller og trener på høyt nivå – helt opp til eliteserien. Han er også en del av den aktive gjengen i Sørvest Bandyregion som er med på å utvikle innebandyen i Rogaland.

– Kampen IBK har etter hvert fått god erfaring med å arrangere innebandycamper, og klubben har også knyttet til seg dyktige instruktører som vet både å utfordre og skape trivsel og glede for barn og unge som deltar på aktivitetsukene våre. Nå satser vi på at mange nye også har lyst til å prøve innebandy, sier Hagen, som også røper at han gjerne vil utfordre IL Pol til å starte opp egen innebandyavdeling for barn og unge i Tasta- og Kampen-området.

Spennende sjakkopplegg

Sjakk er kanskje en uventet programpost på et idrettstilbud for barn, men Hagen, som har lang erfaring fra sjakk og er en ivrig tilhenger av spillet, har en klar formening om at sjakk er en utrolig fin inngangsport til økt konsentrasjon og læring for både skoleelever og idrettsutøvere. Med seg til «Sommer på Stemmen» tar han med instruktører fra øverste hylle.

– Det blir lærer og pedagog Stian Auklend som kommer til å lede et knippe sjakkinstruktører. Jeg overdriver på ingen måte når jeg sier at Auklend er en fantastisk sjakkinstruktør som vet hvordan han skal gjøre sjakkundervisningen spennede, lekbetont og lærerik for både nybegynnere og viderekomne, sier Hagen.

– Vær med på det du vil

Mellom 3. og 7. august foregår den gratis sommercampen hvor man kan spille fotball, innebandy og sjakk, og uken etter, fra 10. til 14 august blir det en uke med fotballaktivitet/alternativ idrett på Stemmen for de mellom 8-15 år.

Campen er for jenter og gutter fra klokken 10.00-14.30 hver dag, og man kan delta på alle aktivitetene i løpet av en dag, eller kun ha en eller to aktiviteter hele dagen. Man trenger ikke være øvet eller ha erfaring fra noen av aktivitetene man ønsker å delta på. Sommeruken er åpen for alle fra 3.-10.trinn (8-15 år), uavhengig av hvor man bor. I tillegg blir det eget opplegg for barn mellom 6-8 år fra 14.30 til 16.30 hver dag.

Pols Tor Gunnar Tollaksen minner om at påmeldingsfristen er 17. juli, men forteller at dersom det er ledige plasser, vil idrettslaget kunne ta imot påmeldinger helt fram til den 29. juli.