Abstrakt i akryl – Lokal kunstner viser verkene på Tasta Senter

Karin E. Blikra opplever god respons og interesse for bildene sine.
Del på Facebook
Karin E. Blikra opplever god respons og interesse for bildene sine.

De siste årene har Karin E. Blikra endelig fått god tid til å dyrke sin lidenskap for maling, og i disse dager holder hun sin tredje utstilling på to år. Denne gangen er galleriet på Tasta Senter.

 

Da Karin E. Blikra for fire år siden pensjonerte seg etter 30 år som lærer på Kampen skole, var det ingen tvil om hva mye av den nye fritiden ville gå med til – maling. Ett år inn i pensjonisttilværelsen hadde hun også på plass sitt eget atelier på hytta i Sauda.

– Men jeg maler over alt, uansett hvor jeg er, påpeker den produktive kunstneren.

Glade bilder

Teknikken og bildenes innhold varierer varierer også. Blikra er veldig fornøyd med livet, og gode minner og takknemlighet er inspirasjoner til mye forskjellig på lerretet. Noen ting går imidlertid igjen: mediet er akryl, det meste er non-figurativt, og hun får stadig høre at hun maler glade bilder.

– Akryl er jo veldig greid å arbeide med, siden det tørker fort. Når det kommer til motivene, så ser folk forskjellige ting i dem, konstaterer hun.

Motivene er som regel abstrakte, og folk ser forskjellig i dem, men en gjengående tilbakemelding er at de er glade.

Oppfordret av familie og venner

Etter oppfordringer fra mann, barn og venninner, holdt hun sin første utstilling i aulaen på Eiganes skole i 2018. Responsen og salget var såpass bra at i mai 2019 stilte hun ut igjen, denne gangen i Montenegro, hvor familien har ferieleilighet.

– Den daglige lederen i leilighetskomplekset vårt fikk skaffet til veie et lokale. Det var veldig vellykket, med mange solgte bilder, så der skal jeg stille ut igjen neste år, smiler Blikra.

Kunstneren er veldig fornøyd med de flotte lokalene på Tasta Senter.

Tasta Senter i juni og juli

Tidlig i juni inntok Blikras malerier veggene i et av lokalene til Tasta Senter, hvor skuelystne kan ta dem i betraktning ut juli. Hun er veldig fornøyd med stedet:

– Jeg tok kontakt med senterlederen, og hun var kjempegrei og ville at dette skulle bli noe av. Rommet er så stort, lyst og fint!

Blikra er regelmessig på plass i galleriet, og opplever veldig god respons fra mennesker i alle aldre som tar turen innom. Noen potensielle kunder låner med seg bilder hjem for å se hvordan de passer i stuen.

– Bildene spenner fra 50 ganger 60 centimeter til 1.5 ganger 1 meter, så de vil vurdere størrelse og fargene. Jeg merker at de som er yngre ofte vil ha ett stort bilde. De har gjerne moderne leilighet hvor det er litt minimalistisk, sier Blikra, som legger til at hun også har malt bilder på bestilling.

Dersom du er innom Tasta senter i løpet av juli, kan du altså koble av med lokal kunst, men for Blikras neste utstilling, i 2021, må du til Montenegro. Eller så kan du finne siden hennes, «MinKunst», på Facebook.