Håper på 15. juni

God avstand: Slik trener Espen Håland og resten av spillerne på A-laget – med god avstand mellom spillerne og ingen kroppskontakt. Nå håper de å få starte vanlige treninger 15. juni.
Del på Facebook
God avstand: Slik trener Espen Håland og resten av spillerne på A-laget – med god avstand mellom spillerne og ingen kroppskontakt. Nå håper de å få starte vanlige treninger 15. juni.
Fotballstart?

Tekst og foto: Øyvind Ellingsen
oe-elli@online.no

Av alle uviktige ting er fotball den viktigste er det mange som hevder, men for A-lagstrener Richard Enge har ikke fotball vært viktig de siste månedene.
– Jeg respekterer selvsagt de pålegg og regler som vi får. Jeg har ingen kompetanse innen smittevern, og jeg stoler på at de som bestemmer har det. Det er viktigere ting enn fotball, sier Richard Enge. Utenom fotballen er han er lærer for 10-åringer, og han gleder seg over at barna nå nærmer eg en normal hverdag.
– For barna er det viktig med sosial kontakt, og det har ikke bare vært lett å undervise dem via en PC-skjerm, sier læreren og treneren. Han har ledet A-laget på tre ukentlige treninger siden påske.
– Vi håper å starte serien i august, men da blir det kun enkel serie, der vi møter alle lagene kun en gang, forteller den erfarne treneren.
Steffen Jakobsen kom fra Vidar i fjor, og har vist på de få treningskampene som ble spilt før koronapausen at han vet hvor målet står.
– Det blir en amputert sesong, men det er ikke noe vi kan gjøre med det. Det viktige nå er at samfunnet unngår en ny bølge med smitte, sier Steffen Jakobsen.
Han har som de andre på laget hatt egentreninger de siste ukene, og det krever selv-
disiplin.

Kampklar: Steffen Jakobsen sliter med smerter i ryggen, og må trene alternativt for å ha kontroll på prolapsene nederst i korsryggen. Men spissen lover å være kampklar om det blir sesongåpning 7. august.
– Det er ikke alltid like lett å motivere seg for å trene alene, men vi er en gjeng som har løpt sammen, forteller Jakobsen. Siviløkonomen sliter med ryggen, og har måtte stå over flere treninger de siste ukene. – Jeg må drive med egentrening for å holde proplapsene under kontroll, men det skal gå. Jeg tror det at serien kun blir spilt som enkel serie kan ha sine fordeler for oss. Nå slipper vi å møte Eiger og Ålgård borte. Vinner vi mot Frøyland i åpningskampen den 7. august, kan det fort bli opprykk, sier spissen og smiler.
Treneren er også optimist, men advarer mot å tro at det blir enkelt. – Med kun enkel serie, kan det å tape en kamp eller to bli helt avgjørende. Marginene blir mindre med færre kamper, sier Richard Enge.
Det er mange spørsmål som må besvares før lokalfotballen kan åpne opp for fullt. Blant annet publikum.
– Vi håper på at det blir lov å ha minst 200 tilskuere, men også da kan vi slite med å ha oversikt. Det er mange av motstander-
lagene som har med egne supportere, og vi har ikke mulighet til å stenge folk ute. Men vi forholder oss til de reglene som måtte komme. Det viktigste er at samfunnet er i ferd med å bli normalisert, sier daglig leder Morten Osaland.