Koronakrisen har bydd på store utfordringer også for næringslivet, og gjerne særlig serveringssteder. Men for Al Forno Tasta har den siste tiden vært den travleste noensinne. I tillegg til restaurant på Tasta Senter tilbyr de takeaway, og etterspørselen har vært formidabel.
Hva driver bedriften med?
– Utsalg av pizza, pastaretter, småretter som focaccia, og is også. Vi har restaurant her på
senteret, og driver også utkjøring av mat. Catering gjør vi også, og det anvendelige lokalet
vårt kan leies til selskap – noe som har blitt stadig mer populært.
Hvordan har bedriften endret seg fra begynnelsen til i dag?
– Vi begynte med takeaway på Stokka i 2005, opprettet restaurant i Stavanger sentrum i
2007, og kom hit til Tasta Senter i 2014. Stokka-avdelingen vår fikk forresten også
godkjenning for inneservering i dag. Her har vi med tiden pusset opp og tilpasset lokalet, og
tilpasset menyen etter tilbakemeldinger. Kaker og is er for eksempel kommet med der. Ellers
satte vi opp butikkhyller for et år siden, hvor vi tilbyr olivenoljer og annet. Også dette var
etter tilbakemelding fra kunder. Vi har til og med begynt å selge fersk pizzadeig – folk kan få
med seg fra den vi bruker til dagens pizzaer. Dette er bare noe som har gått via folkemunne,
men mange har kommet for å kjøpe.
Hva har vært høydepunktet til nå?
– Å få opp vår egen nettside hvor man kan bestille takeaway. Det gjorde vi for tre måneder
siden, som jo viste seg å være veldig bra timing. Stallen vår med elbiler som vi kjører ut mat
med har blitt utvidet på grunn av den økte pågangen. Vi har vært heldige under disse
omstendighetene, med stor pågang fra kunder. Det har vært travelt, men de ansatte har
gjort en kjempejobb. Og vi har virkelig sett hvor verdifullt det er å ha faste kunder. Støtten
fra dem har vært uvurderlig.
Hva har vært noen av utfordringene så langt?
– Det å få Tastabuene til å sette seg ned her i restauranten på kveldene. Vi har en rikholdig
meny, egen inngang, og vi holder åpent til klokken 22, så vi vil gjerne se flere gjester komme
hit og kose seg. Det har vært en økning, men det er foreløpig mye takeaway det går i på
kveldene.
Hvilke planer har dere fremover?
– Vi ønsker å utvide med en avdeling til, og her på Tasta ønsker vi å få brennevinslisens, slik
vi har på restauranten i på Skagen i sentrum. Kanskje det vil bidra til mer restaurantbesøk på
kveldstid? Vi håper også å få på plass mer uteservering, og å styrke oss ytterligere når det
kommer til å levere til bedrifter – der har vi hatt stor økning, men vi har kapasitet til mer.
Når ble bedriften startet: 2014 på Tasta Senter (Første Al Forno ble etablert på Stokka i
2005, og det er også en avdeling i Stavanger sentrum.)
Antall ansatte og daglig leder: 8-9 på Tasta Senter, Charlotte Haugen Hetland er daglig
leder.