Barna tilbake på Smietunet

Del på Facebook
Michelle (5) Matheo (6) og Lilly (5) er tilbake i Smietunet barnehage, og gleder seg til at alle de andre barna også er på plass.

 

Personalet på de kommunale barnehagene, deriblant Smietunet, har omstilt seg og stått på i den krevende situasjonen, og gleder seg over at barna kommer tilbake.

Også de kommunale barnehagene stengte da beskjeden fra regjeringen kom i mars. Det ble fort gjenåpnet for barn av foreldre med samfunnskritiske jobber, og litt etter for barn med særskilt omsorgsbehov.

 

Mange smittevernstiltak

Nå er full gjenåpning i gang, og det brukes kohorter for å overholde smittevernet. Små, faste grupper med fem-seks barn og én voksen passer på å holde litt avstand fra hverandre. Barnehagenes kjernetid er noe også noe innskrenket, for å sikre god nok bemanning, og stor innsats legges i å desinfisere overflater og leketøy hver dag.

Alt dette har nok ikke Michelle (5) Matheo (6) og Lilly (5) i Smietunet barnehage latt seg affisere av noe særlig:

– Det var gøy å være hjemme, egentlig. Men kjekt å være tilbake også. Jeg gleder meg til alle barna er her igjen, sier Michelle.

 

Omsorg og trygghet kommer først

Avdelingsleder Heidi G. Moldt har sammen med sine kolleger stått på for å tilpasse seg situasjonen, og, nå i det siste, å forberede på gjeninnrykk.

– Vi ryddet til, ryddet vekk, fordelt voksne og barn på avdelingene og uteområde, hengt opp plakater og veiledning til barna, planlagt samlinger med korona-tema og vasking av hender, gir hun som en liten brøkdel av et eksempel det som er gjort.

Utfordringene vil nok fortsette en stund, men Moldt og kollegene har pågangsmot og ansvarsfølelse:

– Barna trives og koser seg, men forstår ikke alltid helt hvorfor de ikke kan leke med alle de har lyst til, og hvorfor de ikke kan gå der de vil. Vi veileder og følger opp- omsorg og trygghet i barnehagen går alltid først.