Drive in-gudstjeneste på Tasta første påskedag

Del på Facebook
Prest Håvard Eidhamar, daglig leder Turid Helgeland, forsanger Astrid Kallenbach-Gustavson og organist John Gunnar Akerø ser frem til en annerledes påskegudstjeneste 12. april.

På påskedag, gjerne oftest omtalt som første påskedag blant folk flest, og i år altså på søndag 12. april, arrangeres det drive in-gudstjeneste ved Tasta kirke.  

– Nå har jeg stilt inn kirkeklokkene til høytiden, forteller Turid Helgeland, som er daglig leder i Tasta menighet.

Dette har hun dobbeltsjekket, for i fjor påske ringte klokkene ved midnatt, som jo er litt utenom det vanlige! Anledningen til at hun tok kontakt med Tastavis er også noe litt utenom det vanlige, men dog mer tiltenkt denne gang: Tasta menighet holder drive in-gudstjeneste som svar på korona-restriksjonene.

 

Delta i gudstjeneste fra bilen

Det var menighetens prest, Håvard Eidhamar, som tok initiativet etter å ha sett menigheter sette i stand slike tiltak:

– Nå i det siste så har jeg tenkt at det er en velsignelse med alt man kan gjøre via internett, som å strømme gudstjenester, men vi ønsket å få til et fysisk oppmøte innenfor de rammer hvor dette er mulig, forklarer han.

Så ved å ta i bruk gressvollen ovenfor Tasta kirkes parkeringsplass, skal Eidhamar, organist John Gunnar Akerø, forsanger Astrid Kallenbach-Gustavson, og Turid Helgeland lede påskefeiringen. Akerø får på plass lydanlegg, og Kallenbach-Gustavson drar i gang sangen blant de oppmøtte. Planen er at man parkerer med fronten mot gressvollen og åpner bilvinduet på førersiden, og slik deltar.

– På påskedagen feirer vi livet, trosser håpløshet og motløshet, og markerer Jesu seier over døden. Ved å sitte i bilene og bare åpne førervinduet, holder vi trygg avstand. Det er jo utfordrende når det kommer til sang, så da hjelper det med organist, gode høyttalere, og Astrid som forsanger, smiler presten.

I påskedagene kan man også gå sporløypen som begynner ved Tasta kirke.

Har også satt opp sporløype

Turid Helgeland har sendt ut SMS til kirkegjengerne, og fått mange positive tilbakemeldinger fra dem som gleder seg til den spesielle gudstjenesten. Hun gleder seg over at værmeldingen foreløpig ser bra ut for dette utendørsarrangementet, og gjør obs på at det også finnes en god grunn til å ta turen opp til Tasta kirke allerede nå – der begynner en sporløype med påskevri:

– Den starter her, rett utenfor kirken, og går oppover Tastaveden. Vi har samarbeidet med Kampen menighet, som har satt opp en sporløype på Byhaugen også. På den siste posten kan man sende inn svaret og være med i trekning av premie, forteller Helgeland.