135 års erfaring

de eldste: Tasta-trener Geir Lunde, til venstre, og oppmann Dag Bjørnsen er kanskje det eldste trenerteamet i lokalfotballen. Til sammen er de 135 år. Men laget er et av de yngste i årets 5. divisjon.
Del på Facebook
DE ELDSTE: Tasta-trener Geir Lunde, til venstre, og oppmann Dag Bjørnsen er kanskje det eldste trenerteamet i lokalfotballen. Til sammen er de 135 år. Men laget er et av de yngste i årets 5. divisjon.

Oppmann for A-laget på Tasta, Dag Bjørnsen, fyller 70 år og har vært i støtteapperatet til Tasta siden 1985. Sammen med trener Geir Lunde er de 135 år.

 
Tekst og foto:
Øyvind Ellingsen

(Artikkelen er skrevet før koronautbruddet)
Tasta satser ungt for endelig å ta steget opp en divisjon fra 5. til 4., men trener og resten av støtteapperatet har vært med på det meste i lokalfotballen. Spesielt trener Geir Lunde. 65-åringen har siden han var aktiv i Vidar trent mange lag i lokalfotballen – de siste fire årene i moderklubben Tasta.

Nær opprykk to ganger
– Jeg var jo innom som spiller-
utvikler i Viking også, så det skal ikke stå på erfaring, sier Lunde og smiler. Han sitter i garderoben i klubbhuset på Stemmen sammen med resten av laget, som han nesten kunne vært bestefar til. – Vi satser på endelig å rykke opp, men vi rykker opp når vi fortjener det. I fjor manglet vi to poeng, og året før tre poeng. Nå må det være vår tur, sier Lunde.
Han kan glede seg over to forsterkninger – Chris Vasillios kan spile midtbane eller midtstopper og sørlendingen Elias Kristiansen studerer i Stavanger og valgte Tasta.
– Hittil har spillerne vist god treningsmentalitet, og det er en stamme med unge
spillere som går foran. Vi er 18-20 spillere på hver trening, og det er viktig at vi har kvalitet på treningene, sier treneren.

Lunde gleder seg over at spillergruppen har lavgjennomsnittalder, men er like glad for at Tore Bratteli og Dag Bjørnsen fortsatt er med i støtteapparatet.
– Jeg startet å være med rundt A-laget i 1985, og siden har jeg vært her, forteller Dag Bjørnsen og ler. Det gjør han ofte, og er med sitt gode humør en viktig bidragsyter for miljøet i klubben.

Fire 16-åringer
Som de fleste lokalklubbene satser også Tasta på egen-
rekruttering, og i år er det fire 16-åringer som er tatt opp på A-laget.
– Vi vil vise de unge at de får sjansen, om de er gode nok. Det er motiverende for alle, sier Lunde.
Serieåpningen kan bli den tøffeste kampen før sommeren, for da står MIL på andre siden av banen. – De rykket ned i fjor og er gode nok til 4. divisjon. Sammen med Tjensvoll blir de utfordrerene i opprykkskampen, tror Geir Lunde.