Vil rett opp igjen

Del på Facebook

VBK-trener Richard Enge kan stolt vise frem tre nye forsterkninger til året sesong. Fra venstre keeper Eivind Meling, midtbanespiller Petter Olsen Haukali og tidligere elitespiller Morten Eriksen.

VBK rykket i fjor ned fra 3. divisjon til 4. divisjon. Årets målsetting er rett opp igjen. Det kan en tidligere elitespiller hjelpe til med.

Tekst og foto:
Øyvind Ellingsen

VBK var 16 år i 3. divisjon, og med det på adelslisten for lag i Norge med flest sesonger i 3. divisjon. I fjor ble det nedrykk til 4. divisjon.
– Målsettingen er at vi skal opp igjen, men vi vet at det blir tøft. Det er kun ett lag som rykker opp. Eiger og Frøyland blir sterke, og det er alltid et lag som overrasker, sier VBK-trener Richard Enge.
Han tror årets sesong, som starter med hjemmekamp mot en av opprykks utfordrerene blir tøff – Frøyland kommer på besøk på Modena-banen 20. mars.

En annen spillestil
– Vi må forbedre oss på at vi i år må spille med en annen spillestil. I fjor ble det mye å forsvare oss, men jeg tror at vi i år vil ha ballen mer i laget og styre kampene mens motstanderne vil forsvare seg. Da er det kjekt at vi har fått tre nye forsterkninger. Spesielt Morten Eriksen vil tilføre laget ekstremt mye. Han er en notorisk måltyv, og har spilt på høyeste nivå i Norge, sier Enge og smiler. Han er overbevist om at årets lag er sterkere enn laget som rykket ned.
Morten Eriksen har blitt 36 år, men i følge dem som har fulgt treningene har han beholdt både farten og spilleforståelsen sørlendingen hadde da han startet fotballkarrieren i Rogaland i VBK for 15 år siden. Eriksen gikk til Sandnes Ulf og var med å spille klubben opp til eliteserien. Han scoret 15 mål på 31 kamper i 2011 da Sandnes Ulf rykket opp til landets øverste divisjon.

Ydmyk Eriksen
– Jeg ønsker ikke å fremstå som han som skal spille klubben opp en divisjon. Det er laget som må prestere. De to andre nye forsterkningene er like viktige som meg. Jeg må også prioritere familien, og er derfor usikker på hvor mye jeg kan spille, sier Eriksen, som også trener sønnen på et av mange VBK-lag for bydelens niåringer.
Skolelæreren har bodd på Vardeneset i alle de årene han spilte i Sandnes Ulf og Sola, og får en lettere hverdag når han nå kan gå til trening. – Det er ikke bare på banen han vil tilføre oss mye – like mye i garderoben, tror trener Richard Enge, som i sin tid spilte sammen med Eriksen i VBK.

Tatt opp egne juniorer
De to andre nye er keeper Eivind Meling som gikk fra VBK til Vidar, men som nå er tilbake. – Det er kjekt å være tilbake, for det er stort sett de samme spillerne jeg spilte med sist, sier Meling, som også tror at opprykk er realistisk.
Petter Olsen Haukali, som med sine 176 kamper for Brodd, var en bauta i klubben. 26-åringen er en offensiv midtbanespiller som liker seg best når han kan få ligge bak spissene. – Alt annet enn opprykk vil være en fiasko, sier en offensiv Haukali, som i sesongen 2017 putttet 13 mål på 24 kamper for de grønne fra Midjord
VBK har som målsetting å utvikle egne spillere som kan ta steget fra junior til senior, og Enge har i år tatt opp flere som han håper skal ta steget opp til seniorfotball. – Ingenting er kjekkere om våre egne kan ta steget opp, sier Enge.