Vardeneset kirke feiret 20 år

Stefan Emmerhoff, som var Vardeneset menighets første prest, hadde prekenen.
Del på Facebook
Stefan Emmerhoff, som var Vardeneset menighets første prest, hadde prekenen.

12. januar var det duket for jubileumsgudstjeneste, med storfint besøk og kjempekor.

 

Vardeneset kirke har fått en flott start på 2020. Knappe to uker ut i januar møtte drøye 200 «bursdagsgjester» opp da kirken feiret sitt 20-årsjubileum med en festgudstjeneste.

– Vi hadde pyntet kirkerrommet veldig fint, og funnet frem alterteppet som Vardeneset menighet brukte i Tasta bydelshus for 25 år siden, før de hadde en kirke, forteller sokneprest Marius Handegard Økland.

 

Arkitekten og biskopen besøkte

Han konstaterer at menigheten har betydd veldig mye for mange mennesker i denne delen av Tasta, og at et slikt jubileum som årets er en fin anledning til å trekke de store linjene og se både bakover og fremover.

Da passet det fint at dagens preken ble holdt av domprost Stefan Emmerhoff, som var menighetens første prest. Også kirkens arkitekt, Steinar Skartveit, og biskop emeritus Ernst Baasland, som la ned grunnsteinen, var til stede for å markere 20 fine år. 

Biskop emeritus Ernst Baasland kom med en hilsen til menigheten.

Ekstra stort kor

– Bjergsted kammerkor og kirkekoret vårt, pluss noen frivillige, hadde slått seg sammen i et ekstra stort og flott kor, og vi hadde dyktige musikere i form av strykekvintett og trompetist, forklarer sokneprest Økland videre.

Han skryter også av de mange konfirmantene som var med, og som leste tekster og tente lys. 

– De er veldig flinke, vi er glade for å ha dem. Da det hele blei avsluttet med at vi sang «Deilig er jorden», fikk jeg tårer i øynene – det gjør jeg ikke så ofte når vi synger den sangen i januar! konstaterer soknepresten med et smil.

Etterpå var det, som vanlig, kirkekaffe. Men denne gangen med en jubileumsvri – et kort historisk tilbakeblikk, musikalske innslag fra duoen Geir Normark og Frode Isachsen, marsipankake og andre godsaker, samt anledning til å komme med hilsener. 

Godt oppmøte og festpyntet kirkerom da Vardeneset kirke feiret 20-årsjubileum.