Hudlege til Helseloftet

Del på Facebook
Kan hud: Inger Marie Skoie har dermatoskopet klart, og grundig kunnskap om hud. Hun er overlege, forsker, og spesialist i hud- og veneriske sykdommer, og gleder seg over å ha kommet på plass i et godt tverrfaglig miljø på Tasta Helseloft.

Fellesskapet av helsebedrifter i toppetasjen på Tasta Senter, Tasta Helseloft, gleder seg over å ha fått ny kompetanse inn under taket.

Inger Marie Skoie, som er overlege og forsker, åpnet nettopp Dr. Skoie Hudklinikk, hvor hun tilbyr medisinsk og kosmetisk dermatologi. Som spesialist i hud- og veneriske sykdommer, og med særlig interesse for lidelser som psoriasis, eksem, elveblest, akne, rosacea, hyperhidrose (økt svetteproduksjon), føflekker, hudkreft og solskader, stiller hun sterkt når det svir, klør, eller ikke ser helt ut som det skal.

– Nyttig med spesialister samlet

– Jeg har bare vært her i en måned, så klinikken må sies å være i oppstartsfasen, smiler spesialisten Skoie.

Helt ny som privatpraktiserende er hun imidlertid ikke. Tidligere har hun drevet klinikk for det private helseforetaket Aleris, så den største forandringen er gjerne at det nå er hennes egen logo på døren og nettsiden. Ideen om å bli med på Helseloftet fikk hun da hun var innom en venninne som jobbet her:

– Her har vi hudterapeut, fotterapeut, og nå hudlege så og si i samme rom. Den sammensetningen hadde jeg aldri sett før, og den var appellerende. Mange pasientgrupper kan dra nytte av at flere forskjellige typer spesialister holder til på samme sted. Mange hudlidelser rammer også føttene, forklarer Skoie.

Godt egnet for privat praksis

Hun forteller videre at dermatologi som fagfelt er veldig godt egnet for privat praksis, blant annet fordi en del av behandlingene er kosmetiske, og fordi en del pasienter opplever at tabubelagte lidelser som hyperhidrose tas mer på alvor av hudleger.

– Selv om det blir høyere priser hos en privat aktør enn hos det offentlige, så har pasienter sagt til meg at «Konsultasjonen med deg har jeg spart mange penger på.» fordi de inntil da hadde brukt feil produkter til å behandle eller lindre tilstanden sin, bemerker Skoie.

Psoriasis kan stikke dypt

Foruten å hjelpe pasienter med hvordan huden føles og ser ut, skal den travle legen skal også snart levere inn doktorgradsavhandlingen sin. Den tar for seg de immunologiske mekanismene bak sykdomsatferd ved psoriasis. Det er litt av en munnfull for lekfolk, men det viser seg altså at hudsykdommer kan ha konsekvenser mye lenger inn i kroppen – mange pasienter med psoriasis opplever fatigue, eller stadig utmattelse – og hun har forsket for å finne ut hvorfor.

Forhåpentligvis har det gått like bra som inntredenen på Helseloftet:

– Jeg har blitt veldig godt mottatt her, av kjekke, dyktige kolleger i et flott, tverrfaglig miljø, stråler Skoie.