Endelig rekkverk i skummel trapp

Del på Facebook
Tryggere trapper: Bjørn Jarle Johannesen gleder seg over at engasjementet hans for rekkverk i trappen endelig førte frem.

Mellom Mostølveien og Hellestøveien går det en betongtrapp som kan være lumsk å ferdes i, særlig om vinteren. Nå har den endelig fått rekkverk for å gjøres tryggere.

Bjørn Jarle Johannesen har engasjert seg sterkt for trygghet og fremkommelighet i nabolaget sitt ved Fagerstølveien og Mostølveien. Korrespondansen hans med Stavanger kommune strekker seg minst tilbake til 2013, og omhandler trefelling, drenering, belysning, rekkverk og strøing om vinteren.

 

Vanskelig trapp om vinteren

Kommunen har hele tiden vært oppmerksomme og imøtekommende, men tiltakene har ikke alltid kommet like raskt som Johannesen kunne ønsket seg.

– Jeg tror ikke det har stått på vilje med noe av dette, men på penger, sier han.

Han mener likevel at det er viktig å stå på og si ifra, slik at prioriteringer for bruk av penger og ressurser kan påvirkes. Nå på nyåret har pågangsmotet gitt et gledelig og bokstavelig talt håndfast resultat, i form av et rekkverk i betongtrappen mellom Mostølveien og Hellestøveien. Trappen er relativt lang og bratt, og uten rekkverk har den kunnet være vanskelig å forsere for dem som er dårlige til bens. På vinteren, når det kan bli isete og glatt, gjelder dette for noen og enhver.

– Nå flytter jo jeg inn til Stavanger sentrum, om en uke og en halvtime, etter 51 år og fire måneder på Tasta, ler Johannesen, som allikevel gleder seg over at innsatsen hans har nyttet, og vil gagne alle som ferdes her.

 

– Alle aldersgrupper må tas hensyn til

Han har for vane å engasjere seg i ting, og påpeker at et fint lokalmiljø krever at alle aldersgrupper, unge og gamle, tas hensyn til. I forbindelse med sine flytteforberedelser den senere tiden, fikk han dessuten en bekreftelse på at han har vært på rett spor med sine oppfordringer til kommunen:

– Da jeg hadde takstmann på besøk hos meg, pekte han på en trapp jeg har brukt i 50 år, og sa «Du er klar over at det skal være rekkverk på begge sider av den?» Det var en tankevekker at det er slike strenge regler for private hjem, og en slik mangel her ute.

 

– God tone og dialog

Men Johannesen er godt fornøyd med rekkverket som nå har kommet på plass, og berømmer kommunen for høflighet og velvillighet – tonen og dialogen har hele tiden vært god, selv om han kan være utålmodig. Selv om han nå flytter, vil han fortsette med engasjementet for trygge omgivelser:

– Nå skal jeg inn til byen og teste rekkverk rundt omkring leiligheten jeg flytter inn i, ler han