Månedens bedrift: Travle juletider hos den lokale slakteren

Del på Facebook

Det er mye som har forandret seg siden Gabbas først etablerte seg på Tasta på begynnelsen av 80-tallet, men noen ting er evige – nå i juletiden er selvsagt pinnekjøtt i høysetet. Det gjelder å både forsyne trofaste kunder med tradisjonsrik mat, og å følge med i tiden.

 

Hva driver bedriften med?

– Slakterbutikk, catering, engrossalg av kjøtt og næringsmiddler, kort fortalt. Akkurat nå jundt jul er jo tradisjonelt pinnekjøtt sentralt, og vi selger mye risengrynsgrøt. Hjemmelaget rødløk også. 

Vi har også mange ferdigvarer og salater, så vel som noe juice og saus. Krydder – hyllene våre har sikkert det største utvalget fra tradisjonsrike LK Haaland. Det er egen kokk her på huset, og, relativt små som vi er, snur vi oss kjapt om for å ta imot spesielle ønsker.

Det bugner av gode kjøttvarer i disken. Med årene har utvalget blitt større og større.

Hvordan har bedriften endret seg fra begynnelsen til i dag?

– Utvalget av delikatesseprodukter ved utsalget på Tasta har blitt beredere, samt at catering har fått et større fokus. De senere årene har vi fått inn flere Gabbas-produkter i butikkene i Rogaland. 

Da vi åpnet her i 1982, var det rent kjøtt det gikk i, som svinekoteletter. Vi hadde to pølser: kjøttpølse og grillpølse. Folk laget fortsatt kjøttkakene hjemme den gangen. Så vi selger mindre kjøttdeig til den slags nå, men har over 30 forskjellige typer pølser. Av salater hadde vi reke og italiensk, men nå er det bortimot 15 slag. 

 

Hva har vært høydepunktet til nå?

– Generelt er det å stadig få gode tilbakemeldinger fra kunder noe vi setter veldig pris på. Det er fint å kunne tilby et større utvalg i butikken, og kundegrunnlaget vårt har vokst seg mye større. Nå som det har tippet over i desember har vi dem vi liker å kalle “svenskene” – faste kunder som spesialbestiller det vi kaller for svenskepølse. Vi kjenner igjen familienavnene, og gleder oss over at dette har blitt en tradisjon for dem. Vi må snu oss fort når dene sesongen kommer, men det er kjekt.

Slakterbutikken på Tasta er en viktig og kjær institusjon for mange trofaste kunder.

Hva har vært noen av utfordringene så langt?

– Det er jo stadig økende trafikk, og det er vanskelig å parkere hos oss. Dette med veien her har det jo vært snakket om siden vi først kom hit. Å flytte produksjonen til Madla da vi vokste ut av disse lokalene var så klart også utfordrende. Ellers er det å følge med i tiden – vi har foreløpig ikke veganske varer.

 

Hvilke planer har dere fremover?

– Vi skal ta vare på gode tradisjoner og utvikle måltidsløsninger for folk flest. Ettersom vi erfarer at det etterspørres når vi gjør catering, så skal vi også få på plass veganske varer. 

Gabbas AS

Når ble bedriften startet: Først i 1920 i Stavanger sentrum, etablert på Tasta i 1982, produksjon på Madla fra 2010

Antall ansatte og daglig leder: 25. Einar Jørgensen er daglig leder, og Marianne Mæle er butikksjef på Tasta.