Tastaveden-elever viste sine fjes

Både lærere, elever og publikum var fornøyde med «Mitt fjes».
Del på Facebook
Både lærere, elever og publikum var fornøyde med «Mitt fjes».

18. november, «for one night only», bød 9.-klassinger fra valgfaget Sal og Scene på en forrykende forestilling med sang og dans på Byfjord skole, som lånte dem sin scene.

 

Etter en lang dag med den siste øvingen og finpussen var kvelden kommet, og tiden inne for forestillingen «Mitt fjes». 

– Tanken bak denne tittelen var å vise ulike sider av oss selv, og vise at Sal og Scene ved Tastaveden skole er i gang, forklarer lærer Anette Solstrand

 

Dans av alle slag

Etter en kort introduksjonsvideo dro konferansierene Erle Hofsli-Aune og Mirella Riise det fullspekkede programmet i gang. Det startet sprekt, med hiphopdans – heldigvis var de to konferansierene, som også opptrådte i de mange dansenumrene, såpass spreke at de mer eller mindre fikk hentet inn pusten til å introdusere neste nummer.

Videre tok man et kronologisk hopp bakover i den amerikanske kulturen, til linedance (riktignok akkompagnert av popmusikk), og med hurtige kostymeskifter fortsatte elevene gjennom showdans, moderne dans, og dans med teaterelementer. Musikken, som «Footloose», «Greased Lightnin’» og Dolly Partons «9 to 5» dro foreldrene i salen god kjensel på.

Det ble roligere på scenen da Eira Johanne Millington avslutningsvis sang som soloist, akkompagnert av Kristine Solberg Stapnes. Det vil si ikke helt avslutningsvis – elevene leker jo ikke scenekunst – det kom selvsagt et ekstranummer: Millington og konferansier Hofsli-Aune sang passende nok «This is me», fra filmen «The Greatest Showman».

Det er klart det blir fart når man har «Greased Lightnin’»!

– Kjekt å kunne få vise det frem

Etter at teppet hadde falt, kunne elevene se seg fornøyde med en fin prosess, fra begynnelsen ved høstens skolestart til det flotte showet denne kvelden:

– Det var gøy å ha ulike dansesjangre med, og tittelen på showet symboliserer at vi kan få vise flere sider i en produksjon, sier Hofsli-Aune, som også gleder seg over samholdet som oppsto gjennom øvingen.

– Prosessen med å lage dansene var veldig gøy, og det var selvsagt kjekt å kunne få vise det frem, konstaterer Olga Malieva.

– Å kjenne på adrenalinet før man går på scenen er spennende. Det som er mest krevende er all øvingen i forkant, forklarer Lara Ellen Oliveira Matos.

Konferansierene Erle Hofsli-Aune og Mirella Riise ledet publikum gjennom de mange stilartene.

Teaterproduksjon til våren

Anette Solstrand er stolt over innsatsen som elevene fra Sal og Scene utviste, og synes at det er ekstra stas at dette, så vidt hun vet, er første gang et show som dette gjøres på Tastaveden

– Jeg synes at vi har kommet i mål på en bra måte, særlig tatt i betraktning at vi bare har til rådighet to skoletimer hver mandag, sier Solstrand, som selv om hun er ny på Tastaveden skole, har utdanning i drama og en god del erfaring med show av denne typen.

Etter denne gode starten har læreren, som takker Byfjord skole for lån av scene, lyd og lys,  et ambisiøst mål om å få til en teaterproduksjon til våren.