Tasta skolekorps satte poengrekord i Stavanger Open

Dirigent Morten Øvrebekk, til venstre, hadde grunn til å juble denne lørdagen.
Del på Facebook
Dirigent Morten Øvrebekk, til venstre, hadde grunn til å juble denne lørdagen.

I midten av november deltok Tasta skolekorps i konkurransen Stavanger Open, sammen med  31 korps fra hele Rogaland. Tasta tok likegodt poengrekord da de vant. 

 

En hel høst med øving skulle til pers i løpet av 20 minutter på scenen foran et fullsatt Stavanger Forum. Tasta skolekorps har en sterk merittliste i denne konkurransen, og oppfinnsomheten og iveren de har lagt ned i den har nok bidratt til å gjøre konkurransen så populær som den er. 

– Mange korps leverer flotte underholdende konserter som går langt utenfor det en vanligvis tenker på med korps. Her er det lite ompa ompa og trauste uniformer, forteller dirigent Morten Øvrebekk.

Festlige rekvisitter og kostymer har lenge vært en selvfølge når Tasta skolekorps opptrer på Stavanger Open.

Musikalsk gateliv

Her er det kostymer, kulisser , dans og drama som gjelder, og dette er musikantene i Tasta skolekorps gode på. I år var scenen omskapt til en veistubb med en uterestaurant, med kafé bord, kelnere(to av korpsets dirigenter, Gwyn Evans og Morten Øvrebekk) og diverse rot i forbindelse med veiarbeid. Musikantene danset seg gjennom forestillingen – foruten dem med tuba, og kafégjestene, var alle på beina gjennom det hele. Ida Lunde hadde æren av å synge den kule storbandsangen sangen «Streetlife» i åpningsscenen.

Deretter gikk det over i fantastiske trommerytmer, da et kompani med koster inntok scenen, og med rørleggere og basketspillere og musikanter på alle mulige slags improviserte rytmeinstrumenter, toppet sangen seg. Deretter roet det seg med romantiske «Feeling Good», inspirert av Michael Bublés versjon av sangen, her med  korpsets hovedsolist Sjur Amundrud på euphonium. Erle Furre danset seg inn i hjertet på solisten og på slutten så de ut som et ordentlig par – til stor jubel fra salen. 

Til slutt sto 70 musikanter på scenen og danset og sang “Oh This Is The Greatest Show!” fra filmen «The Greatest Showman» 

– Og det var det virkelig! konstaterer dirigent Øvrebekk.

 

– Bare godord å høre

– Forestillingen gikk som smurt. Det var tydelig at all øvingen gjorde musikantene trygge. Kulissene og kostymene foreldrene hadde laget skapte en flott ramme rundt scenebildet, og salen gikk over i trampeklapp da det var over, legger han til, og sier at det bare var godord å høre i korridorene etterpå.

Senere på kvelden ble korpset ropt opp som vinner av både musikkprisen i sin klasse og underholdningsprisen totalt. 249 av 250 mulige poeng var resultatet – aldri har noen fått en så høy score i konkurransen. I tillegg ble Sjur Amundrud tildelt solistprisen. En av kommentarene fra dommerne var som følger: «Jeg er så imponert at jeg sitter med gåsehud og tårer i øynene. Tusen takk!»

Tasta skolekorps sin prestasjon med forestillingen «Streetlife» var sterk nok til å sette ny poengrekord i Stavanger Open.

– Laget mye av forestillingen selv

– Det er mye arbeid, men utrolig kjekt. Musikantene har gjort en utrolig innsats og laget mye av forestillingen selv. De er alltid positive og gira på å gjøre det bra og på konserten strålte de virkelig. Jeg dirigerte kanskje i ett minutt totalt i forestillingen, resten ordnet de selv, sier Øvrebekk, som også skryter av foreldrenes innsats med å kaffe kostymer, rekvisitter og gjøre regi.  

Nå ser Tasta skolekorps videre til en fin avslutning på året, når Mellomkorpset besøker Byfjord skole på deres avslutningskonsert for «Blås i skolen», og deretter, som vanlig, spiller i kirken på julaften. Noen få uker senere starter det nye året med et smell, når korpset feirer 70-årsjubileum. Der kan de friste med en utvidet versjon av showet som vant dem årets Stavanger Open.