Tryllekunstner med tett-på triks på Tasta Senter

Del på Facebook
Alexx Alexxander viser sin nesten-navnebror Philip Alexander (5, snart 6) hvordan man gjør et snedig triks med strikk.

Nylig holdt illusjonisten Alexx Alexxander et spektakulært show i et utsolgt Stavanger Konserthus. Men i forkant av dette var han innom Tasta Senter og viste tryllekunster på kloss hold.

 

– Åååh, ja …

 

– Hvor kjøpte du spongeball? (små skumballer som brukes i trylletriks, journ. anm.)

 

Det haglet med lyspærer som tentes da noen skjønte hvordan trikset gjøres, og spørsmål om tryllekunstnerens rekvisitter da illusjonisten Alexx Alexxander, nokså diskrét besøkte Tasta Senter. Han kunne se ut som en hvilken som helst kunde, ikledd vanlige klær og slett ingen flosshatt, der han gikk rundt i foajeen – dette var ikke noe sceneshow, men såkalt “close-up magic”.

 

La handleturen innom for å se Alexxander

– Vi visste at han skulle komme, sa Samson (10) og Elia (9), som var de første til å oppdage at illusjonisten var ankommet senteret.

 

De ønsker å selv bli flinke tryllekunstnere, og hadde begge billetter til det utsolgte showet hans i Stavanger Konserthus. Guttene fikk nok god hjelp på veien, da Alexxander omhyggelig viste dem hvordan han gjorde triks med strikk, fyrstikker og spillekort.

 

Ganske snart var han omsluttet av en skare med unger som lot seg forbløffe, og en god håndfull voksne.

 

– Vi la handleturen innom her i dag, siden vi hadde fått med oss at han skulle komme, sa Kenneth Hareide, som kom med barna sine, Eskil og Martha. Visstnok har også de et tryllesett hjemme.

 

Tidlig krøkes

Den tilsynelatende den yngste tilskueren, Philip Alexander på fem, snart seks år, er like gammel som Alexx Alexxander var da han selv begynte med magi.

 

– Jeg var fem år da jeg begynte, etter å ha fått en tryllebok av bestefar, og det er inspirerende å kunne hjelpe barn som interesserer seg for magi i gang, sa Alexxander.

 

– Trenger ikke mye for å komme i gang

På scenen har han med seg en Harley Davidson motorsykkel, og han får tilfeldig valgte publikummere til å sveve i løse luften. Ved å vise “små” triks på senteret ønsker han å få frem at man ikke trenger dyre rekvisitter og utrolige illusjoner for å komme i gang.

 

– Man trenger ikke mer en noen gummistrikker, fyrstikker eller spillekort for å gjøre “close-up magic”. Man må bare øve veldig mye på fingerferdighet, forklarer den prisbelønte illusjonisten.