Lions Club ga livsviktig gave til Vardenes skole

Arild Veberg, Bjørn Lian og Thor Stensland gledet seg over å kunne forære fire førstehjelpsdukker til Vardenes skole, og lærerne Eivind Meling, Stein Dahle og rektor Kirsti Birkevold var takknemlige for den potensielt livreddende gaven.
Del på Facebook
Arild Veberg, Bjørn Lian og Thor Stensland gledet seg over å kunne forære fire førstehjelpsdukker til Vardenes skole, og lærerne Eivind Meling, Stein Dahle og rektor Kirsti Birkevold var takknemlige for den potensielt livreddende gaven.

Førstehjelpsdukker er et uvurderlig læremiddel når det kommer til hjerte- og lungeredning, og takket være Lions Club Stavanger Tasta har Vardenes skole nå mer enn doblet sin beholdning.

 

Fra før hadde skolen tre dukker i voksenstørrelse, og disse får nå selskap av fire “Little Junior QCPR”-dukker fra Laerdal. Da kan elevene, som en del av svømmeopplæringen, øve på hjerte- og lungeredning (HLR) på en dukke med barnestørrelse.

 

– Dette er et helt fantastisk bidrag, sier rektor Kirsti Birkevold.

 

Inspirert av livredningskurs

Det var lærer Stein Dahle som ble inspirert da han, sammen med Eivind Meling og andre lærerkolleger, tok svømmesertifisering med Tove Madland. Med sin “Randaberg-modell” viser Madland at selv små barn kan lære seg å redde liv. Da kommer det godt med at de minste elevene har en dukke på størrelse med sine medelever.

Representantene fra Lions Club fikk på sett og vis noe av Vardenes skole også: En innføring i hvordan man bruker den automatiske hjertestarteren som skolen har.

Lions Club har hjulpet før

Birkevold, som påpeker at Lions Club har hjulpet skolen før, kontaktet foreningen for å høre om de kunne hjelpe.

 

– De spurte hvor mange dukker vi ønsket, og vi sa fire, men vi vet jo at det er dyrt, så vi er evig takknemlige over å ha fått så mange, forteller hun.

 

– Nå skal HLR virkelig komme på årsplanen, konstaterer Dahle, som ønsker å få på plass en plan for hvert trinn på skolen.

 

Til nytte for Teinå skole også

Rektor og lærerne nevner også at det faktisk ikke bare Vardenes skole som vil få nytte av dukkene – de vil lånes ut til Teinå skole også, slik at flest mulig elever på Tasta får best mulig opplæring i HLR.

 

– Tusen takk, vi gleder oss til å sette i gang, konkluderer Birkevold.

 

Gleder seg over takknemligheten

Representantene for Lions Club, formann Arild Veberg, kasserer Thor Stensland og kommunikasjonsansvarlig Bjørn Lian, gleder seg over at foreningens bidrag settes så stor pris på. De støtter mange gode formål på Tasta, som korps og båtvett på Duså, så det er ikke gitt at de har midler til å gi støtte til alle henvendelser.

 

– Vi fikk henvendelsen og kikket på den, sier Veberg.

 

– Så ba vi om prisliste fra Laerdal, og ble enige på medlemsmøtet om at vi skulle kjøpe en pakke med fire dukker, oppsummerer Stensland.