Brødre med sans for biler

Tony Gashi lakkerer både til lands og til vanns – når han ikke er på verkstedet på Tasta, jobber han med overflatebehandling i Nordsjøen.
Del på Facebook
Tony Gashi lakkerer både til lands og til vanns – når han ikke er på verkstedet på Tasta, jobber han med overflatebehandling i Nordsjøen.

Sammen har brødrene Tony og Florim Gashi drevet lakkeringsverksted på Tasta i snart tre år. Storebror Tony tar seg av lakkeringen, og Florim holder orden på det administrative. På sikt er de åpne for å tenke stort, men enn så lenge trives de som en liten familiebedrift, forteller Tony.

 

Hva driver bedriften med?

– Vi lakkerer stort sett det som kan lakkeres av maskiner og utstyr, men det er jo i hovedsak billakkering og forarbeid som å fjerne rust og oppretting av skader som bulker og riper. Skader på plastdeler tar vi oss også av.

 

Hvordan har bedriften endret seg fra begynnelsen til i dag?

– Jeg synes at den har forandret seg veldig mye – det er kommet mange flere kunder! Alle kundene våre sier seg veldig fornøyde, og anbefaler oss til venner og familie. Foruten en reklame vi hadde på internett, så er det slik nye kunder kommer til oss. Vi samarbeider også med mange forhandlere av nybil og bruktbil. Først var det en eller to forhandlere, men nå er det en haug av dem – vi har partnere helt ut på Sandnes og Bryne.

 

Å få lakkere klassiske og eksotiske biler er et av høydepunktene hverdagen.

 

Hva har vært høydepunktet til nå?

– Det er høydepunkter hver dag, så det er vanskelig å svare! Jeg må skryte av Stavanger Bruktbil på Randaberg, og Mack Auto på Sandnes, som er supre partnere for oss. Flyttom bilutleie og flyttebyrå, som vi leier lokalet av, har vi også flott samarbeid med. Sånn rent bilmessig, så ble vi ferdige med en Cadillac fra 1969 for to dager siden, og nylig lakkerte vi en Alfa Romeo fra 1968 fra topp til bunn. Eieren bor her på Tasta, forresten!

 

Hva har vært noen av utfordringene så langt?

– Vi har ikke opplevd noen vanskeligheter. Mange bilforhandlere kjente meg fra før, så å opprette samarbeid gikk fint. Det er klart at det kommer mange utfordrende lakkeringsprosjekter inn, men dette er jobben vår, og vi liker å gjøre det som må til for å få den gjort.

Gashi går grundig til verks for å oppnå kvalitetsnivået som gjør garasjen hans populær.

Hvilke planer har dere fremover?

– Bare å fortsette som før. Vi er en liten familiebedrift og trives med det. Florim jobber på dagligvarebutikk utenom, og jeg jobber i Nordsjøen, så vi har hendene mer enn fulle nok. Hvis det er like stor pågang om et par år som det er nå, og vi finner en stor nok hall, så kan det være at vi vurderer å tenke større.

 

Når ble bedriften startet: 2017

Antall ansatte og daglig leder: Tony Gashi og to ansatte, Florim Gashi er daglig leder.