Fotballgutter ble hedret for inkludering

Søndagsettermiddagen med kaffe og hjemmelagde kaker utgjorde et flott møte mellom ungdommen og de eldre.
Del på Facebook
Søndagsettermiddagen med kaffe og hjemmelagde kaker utgjorde et flott møte mellom ungdommen og de eldre.

Vardeneset BKs Gutter-05 kunne for et par uker siden feire at de ble valgt til månedens “Uego”.

“Uego” er en holdningsbevegelse som har kommet i gang på initiativ fra Sparebanken Vest, som støtter opp om bevegelsen gjennom sitt gavefond. Målet er å fremme gode holdninger og inkludering – å ha det gøy samtidig som du gjør noe bra for andre.

Fredrik Skretting, som er trener for laget, og Vardeneset BKs “Uego”-ambassadør, forteller hvordan de gjorde seg fortjent til heder:

– Vi valgte en søndag å dra bort til Tasta sykehjem, og hadde med oss kaker som guttene hadde bakt hjemme med hjelp fra familien. Etter å ha avtalt med aktivitetslederen på sykehjemmet, besøkte vi tre avdelinger hvor vi bød på kaffe og kake, og tilbrakte tid og hadde gode samtaler med de eldre.

Tilbakemeldingene i etterkant var strålende, og oppmuntret til flere slike initiativ. Skretting nevner også at hele klubben har jevnlige “Uego”-samlinger på klubbhuset på lørdager, hvor man har FIFA-turnering og spiller foozball og dart – og fremmer inkludering innad i klubben.

– Særlig når det kommer til FIFA-turnering så merker vi jo at guttene blir veldig oppslukte, så nå er et viktig “Uego”-moment at vi legger til rette for at jentene får komme like mye til, legger han til.