Lette bøsser men bra resultat – TV-aksjonen

Disse bøssebærerne syntes at giverviljen på Tasta ga grunn til å smile.
Del på Facebook
Disse bøssebærerne syntes at giverviljen på Tasta ga grunn til å smile.

Givergleden var like god som den pleier å være, men i stedet for sedler og mynter var det mange som brukte mobilen til å gi til TV-aksjonen 2019.

Da Tastavis var ute for å se hvordan innsamlingen gikk under TV-aksjonen på søndag 20. oktober, støtte vi først på en blid trio som var på vei inn i Tasta bydelshus for å levere bøssene sine. De er erfarne bøssebærere, og hadde gode nyheter:

– Jeg har gått hvert år i ti år nå. En ting vi merket i år er at mange har gått over fra kontanter til Vipps. Siden det var så fint vær i dag, så var det en god del som ikke var hjemme, men blant de som åpnet døren, ga så godt som alle. Det var mange generøse bidrag – opp mot 500 kroner fra noen, fortalte Alva Eide.

Ansvarlig for TV-aksjonen på Tasta, Stian Tjensvold, var godt fornøyd med både innsatsen og resultatet.

Bydelsutvalget stilte opp

Inne på “sentralen” sto Else Karin Bjørheim og Hayrettin Soyer, fra Tasta bydelsutvalg, og tok imot bøssebærerne.

– Gikk det greit å gå? Det er lapskaus til dere inne ved kjøkkenet, opplyste Bjørheim.

Knut Maubach, også han fra bydelsutvalget, var i full sving med å varme opp og servere lapskaus fra Gabbas. Etter pågangen å dømme hadde bøssebæringen gitt god appetitt.

– Dere må bare spise, vi har mer enn nok lapskaus, lo Maubach.

Thea Holgersen, Camilla Hegland, Emma Kvalvåg, Knut Hinna Jacobsen og Theodor August Kristoffersen går i 9. klasse på Tastaveden. Emma har vært med før, men for resten var dette første gang som bøssebærere. – Giverviljen var stor, fortalte Theodor.

– Ser nytten av å gå rundt

På Tastaveden skole satt aksjonsleder Stian Tjensvold med sine kolleger fra bydelsutvalget, Narve Endresen, Møyfrid Oftedal Vea og Katrine Bugel. Mens gjengen på bydelshuset koordinerte innsamlingen på Ytre Tasta, var Tastaveden hovedkvarter for Indre tasta.

– Alt har gått på skinner, kunne Endresen konstatere.

Også her merket man mobilbetalingens inntog:

– Overraskende mange bruker Vipps. Da bare scanner de bøssa. Så selv om mange kommer tilbake med lette bøsser, ser vi nytten av å gå rundt – det er ikke sikkert at de hadde kommet på å gi hvis ikke, sa Tjensvold, som berømmet bøssebærerne, og Tastavarden skole og bydelshuset for å stille lokaler til disposisjon.