Skummelt Halloween-tilbud på Rema

Denne skumle gjengen fikk flere til å hyle i spøkelseshuset.
Del på Facebook
Denne skumle gjengen fikk flere til å hyle i spøkelseshuset.

Kjøpmann Øyvind Pedersen bestemte seg for å gjøre en minneverdig markering av Halloween. Det ble en suksess, og han lover enda større show neste år

 

På ettermiddagen 31. oktober ble et telt på 3 x 9 meter satt opp på parkeringsplassen uten for Rema 1000 Dusavik, og innredet til spøkelseshus.

– Vi hang opp rekvisitter og brukte røykmaskin, og så hadde vi en gjeng ungdommer i skumle kostymer, klare til å skremme, forteller Pedersen.

 

Ville gjøre det skummelt nok

Ideen fikk han fra gata han bor i, Nyvollsvingen i Randaberg sentrum. Gata er etter hvert landskjent for de spektakulære juledekorasjonene naboene går sammen om, og har også begynt med spøkelseshus på Halloween.

– Vi tenkte at vi ville føle at vi hadde lykkes dersom ti prosent av de som var innom ikke turte å gå inn i spøkelseshuset, og jeg skrev også at dette ikke var for de aller minste, de under fem. Jeg fikk med meg at det var noen 17-18-åringer som hylte, ler Pedersen, som anslår at rundt 500 besøkende var innom.

Mange møtte opp for å få seg en støkk utenfor Rema 1000 Dusavik.

Får folk ut av huset

Han synes at det er gøy å kunne stelle i stand noe utenom det vanlige på en matbutikk, og overfor dem som skeptisk anser Halloween som en importert amerikansk skikk, påpeker han:

– Foreldre blir med ungene sine hit, og får truffet andre foreldre og naboer de ellers ikke ser i høstmørket. På denne tiden av året er det ellers stille i gatene.

Som følge av den gode responsen er planene for neste år allerede klare. Teltet utvides til 12 meter, og ytterligere Halloween-rekvisitter er kjøpt inn.

– Neste år stiller vi med et enda sykere show, smiler Pedersen.

Kjøpmann Øyvind Pedersen synes at en positiv effekt av å stelle i stand Halloween-show er at folk kommer seg ut og møtes, også i høstmørket.