NSE høstturnering er i gang

Turneringslederne Ragnar Ødegaard og Joachim Hagen Radlgruber gleder seg over at høstens vakreste eventyr – NSE Høstturnering – er i gang.
Del på Facebook
Turneringslederne Ragnar Ødegaard og Joachim Hagen Radlgruber gleder seg over at høstens vakreste eventyr – NSE Høstturnering – er i gang.

På mandag i forrige uke ble den tradisjonsrike høstturneringen som arrangeres av IL Pol sparket i gang på Stemmen idrettspark.

Hvert år inviterer Pol alle seniorlag i Stavanger til fotballturnering etter at de er ferdige med seriekampene sine. I år er det Tasta, Vardeneset, Randaberg, Siddis(FC Show), Sunde, Madla, Vaulen, Buøy, Jarl, Paradis og POL som skal kjempe om pokalen. I årets åpningskamp, mellom turneringsdebutanten Paradis FK og fjorårets turneringsvinner Madla, ble sistnevnte noen nummer for store, og vant 5-1.

 

Finale på lørdag, uansett dato

Ut november vil det bli spilt tre kamper hver kveld fra mandag til torsdag i 2.5 uke. Sluttspillet starter 2. desember, og avsluttes med finale lørdag 7. desember. Om det da ikke blir 14. desember – 8. desember møtes nemlig Viking og Haugesund til årets cupfinale på Ullevaall, og turneringsleder Ragnar Ødegaard tror mange av turneringsdeltakerne tar turen dit:

– Blir det slik, så tar vi det uken etterpå. Finalen må uansett være på en lørdag! Det er slik det skal være, man kan ikke ha finale på en mandag, smiler han.

Ødegaard smiler også av at det er 11 påmeldte lag. Han hadde håpet på 12 lag, men er godt fornøyd når omstendighetene tas i betraktning:

– Det er imponerende at de blir med selv om seriesesongen slutter så seint. De venter med å ta ferie, sier han, og passer også på å berømme dommerne som tar turen til turneringen. Noen kommer langveisfra, og alle tar seg beskjedent betalt

 

En veletablert høsttradisjon

Høstturneringen, som i 2011 skiftet navn fra Pols høstturnering til NSE høstturnering, har en historie som strekker seg helt tilbake til 1963, da Pol først fant sitt hjem på Stemmen. Gjennom de 56 årene har totalt 45 lag deltatt, og de to mest meritterte er Buøy, med 10 turneringsseire og seks finaletap, og Vardeneset, med ni turneringsseire og 11 finaletap. Vardeneset har også kunnet notere seg den største finaleseieren, med 8-0 mot Jarl i 2009, og den mest målrike finalen, da de slo det sterke bedriftslaget Beverly Fun Pub 6-5.

Hvilket lag som går seirende ut i høst er jo uvisst, men turneringslederne Ragnar Ødegaard og Joachim Hagen Radlgruber kan love publikum to ting: god fotball og topp steming.