Ungdomsskolelever debuterte i Pride

Del på Facebook
Tastarustås paradestart, for aller første gang.

Lørdag 7.september deltok 2500 personer i Pride-paraden som gikk fra Torget til Tau Scene. Blant dem var en gjeng ungdommer fra Tastarustå ungdomsskole.

– Det viktigste er at jeg og alle andre som er her i dag er stolt av hvem de er, og tør å vise hvem de er sier elevrådsleder Nico Stusvik fra 10 C.

– Dette er første gangen jeg deltar i Pride, og jeg er veldig glad for å være her. Jeg er også veldig glad for at skolen stiller på dette arrangementet. Skolen både mener og jobber for at her kan vi vise hvem vi er.

Tastarustå ungdomsskole hadde oppmøte like foran domkirken. 30-35 elever og syv lærere i godt humør gledet seg både over dagen og til å gå i toget.

 

 

I Stavanger for 21. gang

Dette er den 21.gangen “Stavanger på skeivå” arrangeres, men for Tastarustå er det allerførste gang. Formålet med festivalen er å fremme lokal og international solidaritet, åpenhet, inkludering og mangfold.

Ordfører Christine Sagen Helgø, partifelle og helseminister Bent Høie og hans mann, Dag Terje Klarp Solvang gikk foran i toget. Politiet, forsvaret og mange av de politiske partiene hadde folk i toget, sammen med mange idrettslag og skoler skriver Stavanger Aftenblad.

 

Seminar med elevrådet

Før festivalen deltok elevrådet på Tastarustå på konferansen “Eg e den eg e” , arrangert av Stavanger på Skeivå. Det var flere som holdt foredrag, blant annet ordføreren.

-Det ble tatt opp hvor viktig det er å passe inn, spesielt i ungdomsalderen. I etterkant av seminaret hadde vi i elevrådet gruppearbeid og lagde en presentasjon for å formidle budskapet videre til de andre elevene. Vi prøvde å få så mange elever som mulig til å bli med på Pride paraden ved å fremføre presentasjonen i hver klasse. Denne konferansen bidrar til å normalisere. Kanskje er det enda flere som tørr å gå i Pride neste år! Vi har veldig kjekke lærere som er åpne og positive, sier elevrådsleder Stusvik.

 

Bevar mangfoldet

Det er første gang Tastarustå deltar i Pride paraden.

-Skolen er kjempefornøyd og stolt av oppmøte. Det settes av både tid og fokus til å jobbe med mangfoldet i alle klassene på skolen. Før, da vår generasjon gikk på ungdomsskolen var ikke dette et tema en gang. Nå jobber vi aktivt for å bevare og ivareta mangfoldet, sier lærer Jostein Kallevik, som hadde ansvaret for Tastarustås deltagelse i Pride paraden.