Øver til «panto» på bydelshuset

Del på Facebook
Det er disco-preg på musikken i «Ivan’s Saturday Knight Panto», derav posituren som intas av Alice, Guro, Lisa og Terry Thorpe her.

Hver mandag og onsdag kveld inntar en internasjonal gjeng Tasta bydelshus for å øve inn en britisk juletradisjon. 

 

Panto, som er kort for pantomime, er et komisk og musikalsk scenestykke som hører jul og nyttår til i Storbritannia. Det aktuelle stykket, «Ivan’s Saturday Knight Panto», skal spilles på Folken i midten av januar, og Tastavis møter noen av de involverte her.Guro Dagsland Dalen, Alice Alzeni og produsent Lisa Watson står bak kulissene sammen med regissør James Goldwater. Med hjelp fra Crispin Cromwell og Trym Hustoft tester de projektorer og lys.

– Før i tiden øvde vi på en squashbane på den internasjonale skolen ved Madla! En av regissørene våre var teaterlærer der, så da var det beleilig og gratis. Omsider, i 2012, måtte vi se oss rundt etter nytt øvingslokale, og da var vi innom mange av bydelshusene. Da vi snakket med Malin på Tasta bydelshus, fant vi ut at det var en god match, forteller Watson.

Guro Dagsland Dalen, Alice Alzeni, James Goldwater og Lisa Watson bruker søndagen på å teste det tekniske utstyret til forestillingen.

Ønsker flere medlemmer

Teatergruppen deres heter BATS, som pleide å stå for British Amateur Theatre Society. Nå står ikke bokstavene for noe, da de ikke vil at folk skal tro man må være brite for å være med.

– Vi er åpne, internasjonale og inklusive, og alle som kunne tenke seg å være med kan henvende seg til oss via nettsiden vår, Facebook, eller e-post. Det trengs alltid folk til å jobbe bak kulissene, og vi har åpne auditions for rollene – man trenger ikke å ha erfaring, forklarer Watson.

Terry Thorpe, som har vært med i BATS siden 1999, oppfordrer særlig menn til å bli med:

– Det er flest damer som er med, så det er rom for flere menn. Dette er en flott arena for sosiallivet.

Crispin Cromwell og Trym Hustoft har kontroll på lys og lyd for forestillingen.

Oppfordrer nordmenn til å komme

Mange nordmenn har ikke noe forhold til «panto», men teatergjengen oppfordrer dem til å sjekke det ut.

– Det er veldig annerledes, du vil ikke se noe som dette andre steder. Blant annet er det tradisjon for publikumsdeltakelse, hvor man snakker til karakterene på scenen, sier Dalen.

Hun forteller videre at det er satt opp fem forestillinger, og at de pleier å bli utsolgt. 

– Vanligvis ryker de siste billetene uka før premieren. Men billettene til lørdagsshowet, som bare er for voksne, pleier å bli solgt ut allerede i midten av desember, konstaterer Watson fornøyd.