Ny kafé åpnet på Tasta sykehjem

Del på Facebook
Varaordfører Bjørg Tysdal Moe klippet snoren og åpnet offisielt den nye kafeen på Tasta sykehjem. I bakgrunnen står kjøkkensjef Dan Øfsti og teamet hans klare til å skride til verks. Foto: Lars Helge Myrset

Mandag 30. september var det åpning av et etterlenget tilbud på Tasta sykehjem – kjøkkensjef Dan Øfsti og medarbeiderne hans kunne ønske velkommen til flunkende ny kafé.

– Det har vært et savn etter noe som dette, et fint sted å sitte ned og møtes, sier Øfsti.

I løpet av noen måneder ble sykehjemmets dagsenter, aktivitetssenter og dette som nå er kafé, pusset opp, og mange hadde ventet spent på åpningen.

 

Populær mat

– Mange av naboene fra blokkene rundt sykehjemmet har benyttet seg av mattilbudet vårt lenge, og vi håper at de kommer her og benytter seg av de fine, lyse lokalene vi har nå, forteller kjøkkensjefen, som presiserer at kafeen er åpen for alle som måtte ønske å ta turen.

Øfsti har vært kokk i over 20 år, og har vært kjøkkensjef på Tasta sykehjem i nærmere to år. Han berømmer det kjekke og flinke teamet han har med seg på kjøkkenet, og var storfornøyd med åpningen:

– Vi bød på gratis marsipankake og kaffe, og det var fullt av beboere og folk utenfra. Varaordføreren var på plass og klippet snoren, og vi ser frem til å servere gode måltider hver dag.

Fornøyde beboere og gjester utenfra koste seg med marsipankake for å feire anledningen. Foto: Eva Wilk

Begeistrede gjester

Til hverdags er kafeen åpen for publikum på ettermiddagene, og man ønsker å tilby en søndagsmiddag med kaker og dessert attpå den første søndagen i hver måned.

Gjestene på kafeen er begeistret for det nye tilbudet. Anbjørg Wiik Aas, venninna Randi Joa, og Morten Joa Sunde har akkurat vært innom, og oppfordrer alle til å komme.

– Nabolaget trengte noe sånt, sier Morten, som bor rett ved og gjør frivillig arbeid som besøksvenn og turvenn for beboere ved sykehjemmet.

Anbjørg og Randi er også naboer, og ser frem til å besøke kafeen hyppig.

– Det er veldig bra. Det har vært en fornøyelse å komme opp hit, og nå må halve hele Tasta også komme, ler Anbjørg.

Det bugner med god mat i kafeen, og smørbrødene får stor skryt av gjestene. Foto: Lars Helge Myrset

Skikkelig hjemmelaget

Sigurd Løvdal skryter av både åpningsfesten og maten som tilbys på kafeen.

– Jeg var innom åpningsfesten og spiste kake, ser det ikke slik ut, fleiper han og tar seg til magen.

Videre nevner han at menyen inneholder skikkelig hjemmelaget semulegrynspudding med rød saus, store smørbrød med roastbeef eller reker, og alt til veldig overkommelige priser.

Med slike anbefalinger fra fornøyde gjester kan det se ut til at det blir en folksom og travel høst på den nye kafeen.