Vellykket jubileumsregatta på Stokkavannet

Stavanger-dominans i singlesculler junior a. Det ble sølv til Caroline Østbø (t.v.) fra Stavanger Roklub, gull til Siri Haaland Tønnessen fra Stavanger Roklub og bronse til Nicoline Lovise Lindstrøm fra Christiania Roklub.
Del på Facebook

Med flatt vann og gode forhold kunne roere fra hele Norge boltre seg på Stokkavannsregattaen og 125-års jubileumsregatta som gikk av stabelen siste helgen i mai, arrangert av Stavanger Roklub.

Stavanger-dominans i singlesculler junior a. Det ble sølv til Caroline Østbø (t.v.) fra Stavanger Roklub, gull til Siri Haaland Tønnessen fra Stavanger Roklub og bronse til Nicoline Lovise Lindstrøm fra Christiania Roklub.

Klubbens unge utøvere overbeviste i flere av klassene.

Stavangerroeren Ragnhild Myklatun Jacobsen var igjen suveren i singlesculler, og sammen med Hedda Haldorsdottir vant hun også i dobbeltsculler i para-sculler. For første gang i norsk ro-historie var det flere dobbeltscullere over banen i denne klassen.

For flere av Stavanger-roerne var det denne helgen viktige uttaksløp for å bli tatt med i vurderingen for innsats med flagget på brystet videre i sesongen, enten det er Nordisk Mesterskap, VM eller andre internasjonale regattaer.

Både Siri Haaland Tønnessen, Caroline Østbø, Sigrid Nilsen, Marius Løe Pedersen og Per Størseth Andreassen rodde løp i både singelsculler, dobbeltsculler, 4x og 4- av en kvalitet som endte med at Norges Roforbund inviterte dem med på videre uttaksløp for å kvalifisere seg til regattaer senere i sesongen.

I herrer senior singlesculler vant Truls Amodt fra Stavanger gull, og meldte seg dermed inn på en av båtene fra Norge som skal til U23VM senere i sesongen.

I herrer junior c dobbeltsculler vant Jørgen Helliesen Frøystein og Mathias Kvelvane gull. De samme to vant også gull i junior c dobbeltfirer mix, sammen med Anna Elisabeth Sørsdahl og Elsa Størseth Andreassen.

Den tradisjonsrike Stokkavannsregattaen ble nok en gang en svært vellykket regatta, og nærmere 300 tilreisende roere, trenere og supportere kunne glede seg over et knirkefritt arrangement, gode forhold, spennende løp og en kjempestor 125-års bursdagskake!

Tekst og foto: Egil A. Andreassen fra Stavanger Roklub