Byfjord-elever til mattefinale

Erling Frøystein Helliesen, Max Gustaf Jøraandstad, Matteo Kallenbach Gustavson, og Erizellle E. Ruedas kvalifiserte seg til finalerunden av mattekonkurransen Pangealekene. Foto: Privat
Del på Facebook

Fire elever fra Byfjord skole klarte å kvalifisere seg til å delta på mattekonkurransen Pangealekene i Oslo i mai.

Erling Frøystein Helliesen, Max Gustaf Jøraandstad, Matteo Kallenbach Gustavson, og Erizellle E. Ruedas kvalifiserte seg til finalerunden av mattekonkurransen Pangealekene. Foto: Privat

Pangealekene er en landsdekkende konkurranse som starter hver høst. I år var det 14.000 elever påmeldt fra over 200 skoler fra hele landet. Konkurransen er delt inn i tre ulike deler. En innledende runde der de 500 beste får være med videre i konkurransen. For å kvalifisere seg til den siste runden må du få over en gitt poenggrense.

Bare de 40 beste fra hvert trinn blir invitert til finalen i Oslo. Fra Byfjord skole klarte tre elever fra fjerdeklasse og en elev fra sjuendeklasse å kvalifisere seg til finalen. Lærer Morten Haugneland og Annika Svendsen forteller at det var en spennende dag med konkurranser, kjemishow og sjonglering.

– Vi er veldig stolte over elevene selv om ingen av dem klarte å nå helt til topps. Bare det å komme blant de 40 beste er som å vinne. Her får elevene vist frem evnen til å tenke logisk og grunnleggende matteforståelse. Vi ser at det engasjerer og elevene synes det er gøy å være med, sier Haugneland.