Elever streiket for klimaet

Del på Facebook

Sju jenter fra Teinå skole streiket for klimaet fredag i Stavanger sentrum.

Sofie Rage (t.h.), Anna Malmin, Mira Myrland Oliversen, Sanne Lerang, Ane Hovland Kleppa, Marika Marsli deltok i skolestreiken. Foto: Privat.

Hundrevis av barn og ungdommer var samlet på Arneageren klokken 12 fredag og gikk samlet videre til rådhuset.

Ane Hovland Kleppa, Mira Myrland Oliversen, Sanne Lerang, Marika Marsli, Anna Malmin og Sofie Rage fra 6b fra Teinå skole møtte opp med plakater som de hadde laget selv.

– Det gikk veldig bra. Det var mange som møtte opp. Det var et bra opplegg med folk som holdt taler og det var fin musikk, sier Mira og Ane.

Skoleelever fra hele Stavanger møtte opp på Arneageren. Foto: Privat.

Dette var første gang de var med på et demonstrasjonstog.

– Det var veldig kjekt. Kanskje blir vi med en annen gang også, sier jentene.

Begge har lest mye om klimakrisen i Aftenposten Junior og hadde lyst til å gjøre noe for miljøet.

– Hvis vi skal ha en god fremtid er det viktig at vi tar vare på jorden. Vi håper at bussbillettene blir billigere slik at flere velger å ta den enn å kjøre bil. Vi håper også at voksne kan begynne å sykle eller gå oftere, sier Mira og Ane.

Alle gikk samlet til rådhuset. Foto: Privat

Engasjementet for miljøet startet da de ble oppmerksom på hvor mye søppel som fløt rundt i gatene på Tasta. Jentene har plukket mye søppel selv både der de bor og på stranden. I tillegg går eller sykler de for å komme seg rundt i bydelen.

-Ser du for eksempel søppel ute er det bedre å bare plukke det opp med en gang enn å tenke at andre kommer til å gjøre det. Noen må starte så følger andre etter. Det er viktig å engasjere seg. Hvis barn ønsker å redde verden er det viktig at foreldrene støtter dem i dette, sier jentene.