– Vi trenger tribune i hallen

Del på Facebook

Katrine Bugel (Ap) ønsker å bygge en tribune i Tastahallen slik at barn og ungdom har et sted å være på fritiden.

Tekst og foto: Katrine Bugel, Tasta Bydelsutvalg for Arbeiderpartiet

Fra hjemmet mitt i Soltunveien ser jeg utover skolegården på Byfjord skole. Det yrer av aktivitet i skoletiden og på kveldene. Barn og ungdom er samlet. Noen spiller basket, noen ballping på bordtennisbordet, noen sykler og andre prater.

I bakhodet surrer tanken om at de alle burde ha en plass å være. Et sted uten bekymring for gjenger som driver med narkotika. Et sted som åpen hall. Et trygt sted hvor de kan drive med ulike aktiviteter og hvor det er voksne til stede. Jeg ser videre ned til Tastahallen og tenker, med en tribune der er det en verden av muligheter. En ting er gevinsten det vil ha for idrettslagene som bruker den, men enda bedre, plutselig har vi en arena også for ungdommen.

Det vil da være mulig å gjøre det samme som mange andre haller i byen gjør. Vi kan ha åpen hall. Noen vil selvfølgelig si; «jo, men det har de jo allerede i Tastarustå». Men mange av elevene som i dag går på Tastaveden skole kommer fra Kampen. Det er like langt fra Kampen til Sølvberget, som det er til Tastahallen. Tror du virkelig de kommer til å dra helt til Tastarustå, som er mer enn dobbelt så langt?

Det tviler jeg på. Da er sjansen større for at de heller går ned til byen. Hvor vil du helst at ditt barn skal være? De aller fleste vil nok svare hallen. Åpen hall gir mange gode muligheter til Indre Tasta. Barna vil få en trygg plass å være med voksne til stede. Her kan vi invitere ulike idretter og kulturskapere for å gi dem et godt alternativ. Kanskje finner gameren en ny venn på Game night? Eller en av gutta finner ut at fekting er knallkjekt, mens ei jente finner ut at hun elsker å spille ving. Mulighetene er mange og det gjelder å være kreativ for å få det til.

I dag er håndball, svømming, innebandy, basketball og fekting noen av idrettene vi har i hallen. Jeg er sikker på at mange av disse vil ivre etter dugnadsmulighetene dette vil gi Indre Tasta. Det åpner også opp for videre rekruttering. I dag er det minimalt med plass til utstyr og en tribune ville ha hjulpet på dette problemet.

Det er omtrent ingen av barna som vet hvor møterommet eller kjøkkenet er. Spør du dem hvor fekterommet eller garderoben er, vet de råd med en gang. Med en tribune vil det bli mer plass for dem også. Det vil bli plass til å holde møter og kanskje en liten kiosk. Det åpner for dugnadsmuligheter for lagene som driver i hallen. Alt dette gjør også hallen mer populær for andre arrangementer som cuper, kursing og kanskje til å drive egen håndballskole.

Jeg ser tilbake på skolegården og ser barna leke. Dette må vi få til, vi bare må! Det er en investering som vil gi oss så utrolig mye tilbake. Samtidig vil det forhåpentligvis hindre at mange av dem havner på skråplanet.