Dyr vannlekkasje for to fotballklubber

Kjøkkenet i klubbhuset har blitt fem kvadratmeter større. Det er Rune Harestad glad for.
Del på Facebook

Klubbhuset til Tasta IL og POL IL måtte stenge midlertidig i januar etter lekkasje, men i mars åpner de dørene igjen.

Kjøkkenet i klubbhuset har blitt fem kvadratmeter større. Det er Rune Harestad glad for.

Da Rune Harestad gikk inn i lokalet 3. januar fløt det vann på gulvet i gangen, på kjøkkenet og på Tasta IL sin side. I en månedstid hadde det lekket vann inni veggen mellom toalettene i gangen.

– Det var ikke slik vi ønsket å starte den nye sesongen, men det kommer til å bli fint til slutt, sier Harestad, daglig leder i Tasta IL.

Bygget er fra 1988 og det er lite som har blitt oppgradert innvendig siden den gang.

– Vi har lenge sett at klubbhuset trengte renovering, men vi har ikke prioritert det før vi nå ble tvunget til å gjøre det. På den måten var det jo bra at det skjedde, sier han.

Mer morderne lokale

I slutten av februar var Frøiland Bygg godt i gang med å legge lyst laminatgulv.

– Vi har lenge diskutert om vi skulle utvide kjøkkenet og nå fant vi ut at det var en fin mulighet til å gjøre det, sier Tor Jan Førland, nestleder i Tasta IL og prosjektleder for renoveringen.

Nå er det nye kjøkkenet fem kvadratmeter større. Førland har selv vært med på å sette opp den nye veggen som skiller de to rommene.

– Det har gått greit. Vi har gjort noe selv, men mesteparten av arbeidet er det Frøiland Bygg som har gjort, sier han.

Tor Jan Førland har ledet renoveringen.

I høst fikk de penger av Tasta Lions til å kjøpe nytt kjøkken.

– Det setter vi pris på. Vi låner ut lokalet til ulike arrangementer og fotballfritidsordning bruker det to ganger i uken. Nå blir det mer tilrettelagt for dem, sier Harestad.

Møteplass for ungdom

Når gulvet er lagt skal de montere en flatskjerm på veggen i stuen. I tillegg har klubben kjøpt inn PlayStation som spillerne kan bruke utenom treningstidene.

– Vi har fokus på det sosiale i år og håper dette kan bli et sted der de kan samles på fritiden for å være med venner, sier Harestad.

Stor kostnad

Det er kommunen som styrer prosjektet og har forsikret bygget, men klubben må ut med en stor egenandel. Nøyaktig hvor stor den er vil ikke Harestad ut med, men forteller at det vil gå utover innkjøp av nye drakter og utstyr dette året.

– Vår andel er en betydelig kostnad for klubben, og heldigvis ser det ut som at vår naboklubb POL IL blir med å hjelper oss med denne, sier han.

Foreldre har også bidratt og det setter Harestad pris på.

– Hvis det er flere som ønsker å sponse oss er det bare å ta kontakt med meg. Alt hjelper. Vi er også på jakt etter pent brukte sammenleggbare bord dersom noen har noe de ønsker å kvitte seg med, sier han.

Deler regningen

Selv om skadene bare var på Tasta IL sin side har POL IL valgt å ta halvparten av regningen.

– Vi har sagt ja til det mot at de skriver under på at hvis det samme skjer hos oss hjelper de oss. Har det vært lekkasje hos dem kan det godt skje hos oss også, sier trener Ragnar Ødegaard i POL IL.

Frøiland Bygg har lagt nytt gulv i hele andreetasje.

Klubben skal prøve å få dekket beløpet med innsamlede midler.

– Hvis vi ikke klarer det har vi nok penger så det er ikke krise, sier han.

– Det er aldri kjekt med lekkasje, men for oss har det bare vært positivt. Vi satte pris på at de valgte å rive opp hele gulvet og ikke bare hos dem. Vi har lenge vurdert å skifte det ut, men vi syntes det kostet for mye.

Ferdig i mars

Harestad gleder seg til de igjen kan bruke klubbhuset.

– Jeg tipper at vi kan åpne i mars, sier han.

I mars åpner klubbhuset igjen.