Et grenseløst skoleprosjekt – veien videre

Del på Facebook

I høst vant vi fylkesfinalen i Leger uten grensers skoleprosjekt for ungdom. Gjennom plakater, brosjyrer, en stand i byen, en avisartikkel og en instagramprofil kan vi ha nådd fram til mange hundre mennesker med budskapet vårt. Nå venter vi på videre svar i konkurransen.

Med lærer Trine som inspirasjon er det ikke rart vi når langt. Sammen med oss jobber hun alt hun kan for å engasjere alle elevene. Hun er kontaktlærer men også lærer i valgfaget «internasjonalt samarbeid» hvor vi lærer om hele verden. Leger uten grenser – et grenseløst skoleprosjekt, var et prosjekt hvor vi informerte om glemte kriser rundt om kloden vår.

Videre holder vi på med prosjekter som skriv for liv og en FN avis. Vi er glade i faget vårt hvor vi kan gjøre en forskjell. Skriv for liv går ut på at man skriver under protestbrev eller skriver solidaritetsbrev. Man skriver til personer som er utsatt for menneskerettighetsbrudd.

Brevene legger press på de ansvarlige myndighetene I året som var var det 5 flotte kvinner som jobber med forskjellige rettigheter. Hvert år har vi sett at innsatsen gjør en forskjell. Vi elever og lærere på Tastaveden skole skrev over 1400 brev. Nå holder vi på med FN – avisa, en nettavis om menneskerettigheter.

Dette skoleprosjektet viser at alle kan gjøre noe, og at hvis alle bryr seg litt kan en nå langt. Vi er klar for flere prosjekter i fremtiden! Sammen skal vi fortsette å jobbe og gjøre alt vi kan for å skape et internasjonalt samarbeid. Er det en ting som er farlig i verden, så er det likegyldighet.

Tekst og foto: Tastaveden skole, 8 klasse, Internasjonalt samarbeid.