Ungdommer trente med Klepp Elite

Del på Facebook

Vardeneset ballklubb hadde lørdag 19. januar besøk av Klepp Elites trenerteam.

– Vi har fokus på jentesatsing i VBK og kommer til å ha flere slike arrangementer fremover for jentelagene våre. Vi har ambisjoner om å etablere damelag i klubben og det er da viktig med store jentekull, sier daglig leder Morten Osaland i Vardeneset BK.

– Det er ofte flere jenter enn gutter som slutter med fotball i alderen 13 til 19 år og det prøver vi å forebygge med god kvalitet på feltet og kjekke samlinger på tvers av lagene.

I høst fikk klubben en jenteansvarlig som skal fokusere på å rekruttere, hindre frafall og arrangere samlinger.

– Det er et av hovedmålene til NFF at 30 prosent av jenter skal spille fotball og det er noe vi strekker oss etter. Vi er blant de aller største klubbene i Rogaland på jentesiden og ønsker å fortsette det gode arbeidet for å nå målet om å etablere et damelag og å styrke jentetilbudet i ungdomsfotballen spesielt, sier Osaland.

Det var 30 jenter fra J15 og J17 som deltok på treningsøkten i januar sammen med trenerne Olli Harder, Nick Loftus og Preben Stangeland. Før økten startet møtte spillerne i klubbhuset til frokost som var laget i stand av noen foreldre.

– Etterpå var det trening i to timer, der de første 30 minuttene ble brukt til oppvarming og skadeforebygging rettet mot jenter. De fikk øve på mange nye og kjekke øvelser som lagene kommer til å bruke fremover, sier han.

Alle som deltok ble invitert til serieåpningen Toppserien mellom Klepp og Avaldsnes den 23. mars.

Foto: VBK