Treningssenter samarbeider med ny klubb

Del på Facebook

Toppform på Tasta har nylig inngått et samarbeid med Stavanger Squashklubb der de skal bruke lokalene til trening og kursvirksomhet.

Jarle Johansen håper flere ønsker å prøve squash. – Hvis det er noen som har lyst til å prøve denne sporten trenger de ikke å være medlem. Det er mulig og leie banen også. For de som har lyst å spille, men mangler noen å spille med, har vi singel liga der det er mulig å melde seg på.

Hva driver bedriften med?

– Vi er et treningssenter som har squashbaner, helsestudio og gruppetimer. I tillegg holder vi Easy Life kurs for dem som vil gå ned i vekt, komme i bedre form og ønsker en varig livsstilsendring, sier daglig leder Jarle Johansen.

– Vi starter opp med kurs tre ganger i året. Hvert år er det rundt 100 personer som er med og det varer i ett år. Vi har drevet med dette i 20 år og fastleger har begynte å henvise pasienter til oss som de mener burde komme i bedre form. Det er en stor anerkjennelse. Vi tilbyr også personlig trener til de som ønsker og har behov for det.

Hvordan har bedriften endret seg fra begynnelsen til i dag?

– Da det startet opp på 80-tallet var dette kun et squashsenter og etter hvert overtok Toppform og utvidet det til å bli et fullverdig helsestudio. Det har vært litt endringer fra starten med tanke på utstyr, apparater og hvilke gruppetimer folk ønsker. Akkurat nå er det populært med høy intensitets pulstimer, god gammeldags sirkeltrening og de vanlige gruppetimene som BodyPump, Zumba og spinning.

– Flere og flere trener hos oss og det er vi veldig glad for. Det er både unge og voksne, veltrente og de som ikke er fullt så trente som kommer hit. Vi har også seniorgrupper på formiddagene.

Hva har vært høydepunktet til nå?

– Vi er veldig glad for at vi har funnet vår plass her på Tasta. Selv om konkurransen har blitt mye hardere enn da vi startet, får vi stadig nye medlemmer. Jeg er stolt over at de som er i norgeseliten i squash trener hos oss, og det har de gjort i alle år.

Hva har vært noen av utfordringene så langt?

– Den daglige utfordringen er den økte konkurransen i denne bransjen. Den vil alltid være der, og gjør at vi må strekke oss litt lenger. Én annen utfordring er å få rekruttert flere til squashen. Mange av dem som spiller hos oss i dag er i 30 og 40-årene. Vi skulle gjerne hatt noen flere unge for å kunne opprettholde et squashmiljø over lenger tid, men det tror jeg vil løse seg nå når Stavanger Squashklubb starter.

Hvilke planer har dere fremover?

– I løpet av kort tid utvider vi våre åpningstider. Da kan man trene fra tidlig morgen til sent på kvelden. Vi har nylig inngått et samarbeid med en ny squashklubb som skal ha treningene sine hos oss. Norgesmester på både dame og herresiden står bak dette. Det er en helt ny klubb som skal komme i gang med treningen i løpet av februar og de planlegger også kurs for dem som ikke har prøvd det før. I tillegg har vi ansatt en fysioterapeut som vil være en positiv tilvekst for oss. I disse dager starter også nye Easy Life kurs.