Sang for de aller yngste

Del på Facebook

Siden 2012 har Tasta kirke arrangert babysang to ganger i året. Nå starter de opp igjen med nye kurs 7. februar.

Menighetspedagog Karoline Wadsen Aase viser hvordan de vifter med fargerike sjal under kurset.

Kurset går over 10 formiddager og varer i 45 minutter. De siste årene har det vært et samarbeidsprosjekt med Vardeneset kirke. Det er et tilbud for foreldre med barn opptil ett år. På programmet står det bevegelsessanger, vuggesanger, kristne barnesanger og rim og regler.

I tillegg danser de babysamba, teller fingre og tær, og vifter med et fargerikt sjal over dem, mens de ligger på bakken.

– Både språk, kommunikasjon, sanser og utvikling blir stimulert gjennom babysang. De små reagerer godt på mors og fars stemme. Fysisk kontakt med foreldrene er viktig og bra for motorikk og konsentrasjon, sier menighetspedagog Karoline Wadsen Aase.

Tilbud for alle

Flesteparten av dem som har deltatt til nå er mødre, men fedre er også velkomne forteller menighetspedagogen.

– De siste årene har det vært rundt 50 deltakere på hver kurs. Foreløpig er det 30 som har meldt seg på, men vi håper enda flere vil bli med. Dette er veldig sosialt og du knytter enda sterkere bånd med babyen din, sier hun.

Likt hver gang

Hver gang går de gjennom akkurat det samme programmet. På den måten vet babyene nøyaktig hva som skal skje til enhver tid.

– De blir mindre urolige da og de kjenner overraskende fort igjen sangene. Foreldrene lærer de ganske godt, sier Wadsen Aase og ler.

Ulike grupper

Deltakerne blir delt inn i grupper på mellom 10 og 15 personer i hver etter alder på barnet. Kirken har tre instruktører som holder hvert sitt kurs samtidig. Alle som ønsker å delta kan melde seg på via Tasta menighets nettside.

– Dette er et lavterskeltilbud for alle med babyer. Du trenger ikke å være flink til å synge og babyen må ikke være døpt for å være med, sier hun.

Etter hvert kurs blir det felleslunsj for alle gruppene. Den er inkludert i prisen og består av brødmat og pålegg. Etter den siste gangen blir det festlunsj med tapas der alle tar med seg en rett hver.