Stavanger Fotklinikk får ny eier

Mats-André Jensen lager en bøyle som skal brukes til å fikse en inngrodd tånegl.
Del på Facebook

I januar tar Mats-André Jensen (23) over Stavanger Fotklinikk på Tasta Helseloft etter Hege Kaaløy.

Mats-André Jensen lager en bøyle som skal brukes til å fikse en inngrodd tånegl.

– Det blir ikke de store endringene, sier Jensen som har arbeidet på klinikken de to siste årene.

Åpningstiden fortsetter som før og navnet blir det samme, men logoen byttes ut over nyttår. Jensen planlegger også å endre litt på interiøret.

– Nå har jeg drevet her i nesten to år alene så jeg har fått en liten smakebit på hvordan det er, men det er Hege som har hatt det administrative ansvaret. Jeg kjenner litt på stresset nå i overgangsfasen. Jeg har aldri vært sjef før og må nå ta alle avgjørelsene selv. Det blir en spennende utfordring, sier han.

Jubileum til neste år

I 2019 har klinikken fem års jubileum og det ønsker Jensen å markere.

– Det er ganske lenge å drive i det private markedet. Det er mange fotterapeuter og fotpleiere, så jeg synes det er bra å ha overlevd i fem år. Vi må jo feire det på en eller annen måte, men akkurat hvordan og når det blir vet jeg ikke enda, sier han.

Tilbyr ulike behandlinger

For fire år siden var 23-åringen ferdig utdannet fotterapeut og arbeidet to år i Tromsø før han startet på Stavanger Fotklinikk. Det han liker best med yrket er å kunne hjelpe mennesker med ulike plager på føttene. Jensen legger til at klinikken også tilbyr behandlinger for dem som ikke har problemer.

– Jeg kan hjelpe med alt fra betente negler til fjerning av hard hud under føttene og med fjerning av liktorn og vorter. Jeg får alltid en god følelse når noen går ut herfra med mindre smerter enn de kom inn med og noen ganger er plagene helt borte etter en behandling, sier han.

Flere yngre kunder

Fotterapeuten brenner for å hjelpe folk å få bedre fothelse. Han har god kompetanse på hvordan diabetes, hjerte og karsykdommer og revmatiske sykdommer påvirker føttene, og hvordan man bør stelle dem på best mulig måte.

– Jeg kan også hjelpe dem med å få et helhetlig bilde av hva statusen på foten deres er, sier han.

Etter at han startet med behandling på ettermiddagene har de fått enda flere unge kunder.

– Noen kommer hit fordi de ønsker litt velvære gjort av fagfolk. Det er helt fantastisk å få stelt føttene, sier han.