Gir bort handlevogner med mat

rbt
Del på Facebook

Nå har du mulighet til å nominere familier som fortjener en gratis handlevogn til jul. Rema 1000 Dusavik ønsker å glede noen som gruer seg til julaften.

Øyvind Pedersen gleder seg til å gi denne handlevognen til en familie som virkelig trenger det. Foto: Privat

Hva driver bedriften med?

– Vi selger dagligvarer av god kvalitet til de laveste prisene, sier kjøpmann Øyvind Pedersen.

Hvordan har bedriften endret seg fra begynnelsen til i dag?

– Jeg tok over butikken i november, men Rema har vært i dette lokalet siden 90-tallet. Mye har endret seg siden den gang, alt fra utvalget i butikken til hvordan den ser ut. Etter at jeg tok over driften for en måned siden har vi utvidet sortimentet på ferskvarer og fått inn flere varer spesielt rettet mot barnefamilier. Før føltes butikken veldig trang ut, men nå er den luftigere og vi har doblet bredden i gangen. Vi har også et spesielt fokus på hygiene. Det skal alltid være ryddig og rent i hyllene. Målet mitt er at handleturen skal være dagens høydepunkt.

Hva har vært høydepunktet til nå?

– Alle de hyggelige tilbakemeldingene vi har fått fra kundene etter at vi pusset opp lokalet. Det har også vært kjekt å bli kjent med de ansatte. I tillegg har vi hatt en kraftig vekst de siste tre ukene med en økning på mellom 7 og 20 prosent. Det er jeg veldig fornøyd med. Jeg tror butikken nå appellerer mer til helgehandelen enn før, på grunn av den gode plassen vi har fått.

Hva har vært noen av utfordringene så langt?

– Det har vært lange dager nå i starten, og med kone og barn hjemme er ikke det alltid like enkelt. I selve butikken har vi brukt en del tid på å få på plass alle rutinene. Vi er en helt ny gjeng på 18 personer som arbeider her.

Hvilke planer har dere fremover?

– Vi skal blant annet dele ut en handlevogn til en familie som gruer seg til jul. Det er noe jeg startet med da jeg arbeidet på Rema 1000 på Hommersåk. Vi fikk veldig god respons og jeg føler at det virkelig er et behov for det. Halvannet uke før jul kommer vi til å plukke ut hvem som får varene.

– Du kan nominere deg selv eller noen du kjenner via Facebook-siden vår. Du trenger ikke å skrive et langt brev bare navn og en setning eller to om hvorfor disse burde få varene. I tillegg gir vi bort et gavekort fra Toys R Us.

– Vi kommer også til å dele ut handlevogner som kundene har vært med å sponse. Disse er det Hjelp oss å hjelpe Rogaland som deler ut. Bare i løpet av en uke har vi klart å fylle opp to stykker. Fortsetter det slik kan vi totalt gi mat til ni familier. Vognene inneholder alt det du trenger til julaften som frukt, brus, pinnekjøtt, julegodteri og toalettpapir. De står ved inngangsdøren og der kan kunder legge fra seg det de ønsker å gi bort.

– For de minste har vi en tegnekonkurranse der vi oppfordrer barn til å levere inn en tegning til oss. Vinneren får fire billetter til jul i Kongeparken og tegningen blir hengende i butikken til evig tid. Jeg har jobbet i Rema siden 90-tallet og for meg har det alltid vært viktig å by på meg selv for å skape liv i lokalsamfunnet.