Rusfritt arrangement for ungdommer

Del på Facebook

Én fredag i måneden arrangerer Tastavarden håndballklubb sammen med Stavanger kommune Åpen hall i Tastarustå idrettshall.

Marianne Marsli (t.v.), Mette Høgsand, Anni Heigre og Hilde Tønnessen startet tilbudet i bydelen.

Det er et gratis tilbud på kveldstid for barn fra 5. klasse til og med videregående skole.

– For oss er det viktig at det er et tilbud til ungdommene hver fredag enten det er hos oss eller et annet sted i bydelen. På den måten har de alltid noe å gjøre og et sted å være, sier Marianne Marsli.

Hun sitter i komitéen sammen med Hilde Tønnessen, Mette Høgsand og Anni Heigre. Ideen fikk de i fjor da deres egne barn begynte i 8. klasse og det var lite for dem å gjøre på kveldene.

– Det var også litt uro blant ungdommene med en del hærverk. Vi bestemte oss for at vi hadde lyst til å gjøre noe for dem. Vi ønsket å laget et sosialt sted der de kunne være sammen med trygge voksne, sier Høgsand.

Skape bedre samhold

I 2017 ble tilbudet etablert med mål om å øke samholdet i bydelen. Hver gang er det mellom 100 og 150 ungdommer. Ifølge arrangørene storkoser barna seg med ulike aktiviteter som basket, håndball, klatring og filmtitting.

– Vi spør alltid ungene hva de ønsker å gjøre og tilpasser aktivitetene etter hvem som er her. Det er ikke bare idrett vi holder på med og vi er alltid åpen for nye forslag, sier Tønnessen.

Lag og foreninger i bydelen har også blitt invitert til å vise frem hva de holder på med.

– Det er veldig populært og vi har blant annet hatt besøk av Stavanger fekteklubb, VIF Trampett og Urbuhedleren Fjellsportlag. Nå jobber vi med å få nye aktører til å komme på besøk, sier Marsli.

Et trygt sted for barn

Siden sommeren har hallen vært åpen tre ganger. De to siste gangene før jul er 16. november og 7. desember.

– Det er veldig kjekt å se at ungdommene er sammen på tvers av aldersgrupper. Det gjør det forhåpentligvis enklere og ikke like skummelt for dem å snakke med de som er eldre når de starter på ungdomsskolen, sier Marsli.

Tastavarden håndballklubb stiller med minimum seks vakter hver gang. Arrangørene samarbeider med uteseksjonen, natteravnene på Tasta og politiet. Disse tar alltid turen innom i løpet av kvelden.

– Det er betryggende for oss og barna at de er her. Jeg føler at vi har fått et litt dårlig rykte for å ikke være et trygt sted for barna, men det er det. Selv om det står politibil utenfor trenger ikke det å bety at det har skjedd noe, sier Marsli.