Tasta Helseloft utvider staben

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Del på Facebook

Behovet etter fysioterapeuter øker i Tasta bydel. For at alle som trenger det skal få hjelp innen kort tid har Bjørnar Johannesen ved Tasta Helseloft Fysioterapi & Akupunktur ansatt en ny fysioterapeut.

Hva driver bedriften med:

– Vi er to fysioterapeuter som tilbyr behandling til de som sliter med ulike muskel- og skjelettplager. Jeg har også utdannelse i klassisk akupunktur som jeg driver med utenom min fysioterapipraksis. I tillegg driver vi med bassenggrupper i varmtvannsbassenget på Saniteten Tjensvoll, og AktivA-grupper i vår egen treningsal, sier Bjørnar Johannesen, daglig leder Tasta Helseloft Fysioterapi & Akupunktur.

Bjørnar Johannesen har investert i et nytt trykkbølgeapparat som er mer skånsomt og gir mindre smerter enn forrige generasjon trykkbølgeapparater. Her demonstrerer han hvordan det fungerer på kollega Stine Karlsen.

Hvordan har bedriften endret seg fra begynnelsen til i dag?

– De siste årene har vi fått stadig flere kollegaer her på Tasta Helseloft. Vi er nå 10 selvstendige bedrifter og 15 terapeuter som driver praksis her oppe. Det er både sosialt og faglig spennende å jobbe i et så stort tverrfaglig helsemiljø. Jeg synes det er kjekt med litt liv og diskusjoner i lunsjpausen. Det er stor kontrast til da jeg startet i 2013. Da satt jeg stort sett og spiste matpakken min alene.

Hva har vært høydepunktet til nå?

– Jeg synes det er små høydepunkt å oppleve hver uke. Dette er en kjekk bydel å jobbe i med masse hyggelig folk, og vi er godt fornøyd med beliggenheten i øverste etasje på Tasta Senter. Det er gøy å se at stadig flere personer, bedrifter og idrettslag i nærmiljøet benytter seg av tilbudet vårt. Det virker som de setter pris på å slippe å kjøre inn til byen for å komme til fysioterapeut, spesielt nå når bomringen har kommet.

I høst ble Stine Karlsen ansatt som ny fysioterapeut på Tasta Helseloft.

Hva har vært noen av utfordringene så langt:

– I og med at vi jobber helprivat, får dessverre ikke pasientene trygderefusjon hos oss, så de må betale for hele behandlingen selv. Det er det desidert tristeste med denne jobben. Å måtte avvise pasienter vi egentlig har kapasitet og lyst til å hjelpe, men som ikke har økonomi nok til å bruke oss helprivate. En så stor bydel som Tasta burde absolutt hatt en fysioterapeut med driftsavtale med kommunen så alle pasienter fikk hjelp her, uavhengig av økonomi.

Hvilke planer har dere for høsten?

– I høst utvidet vi med en ny fysioterapeut Stine Karlsen, for at vi skal ha kapasitet nok til å holde ventetiden nede. Vi har som mål å kunne hjelpe pasienter innen et par dager for de som har akutt behov for hjelp. I høst utvidet vi også åpningstidene mandag til torsdag for at beboerne i Tasta bydel skal ha større sjanse til å legge behandlingen til etter arbeidstid. For eksempel på vei hjem fra jobb. Vi har også investert i et nytt trykkbølgeapparat med Piezo teknologi som er mer skånsomt og gir mindre smerter enn forrige generasjon trykkbølgeapparater.