For mange bøssebærere

Del på Facebook

I år måtte TV-aksjonen i Tasta bydel sende melding til 10 personer for å gi beskjed at de ikke trengte å møte opp søndag 21. oktober. Det var ikke nok kart og bøsser til alle som ønsket å bidra.

Stian Tjensvold, Vigdis Pettersen og Møyfrid Oftedal venter på de frivillige bøssebærerne.

– Det har aldri skjedd så lenge jeg har vært med på dette. Jeg er veldig takknemlig for at så mange ønsket å stille opp, spesielt i det dårlige været vi hadde den dagen, sier Stian Tjensvold, leder for TV-aksjonen i Tasta bydel.

Rundt 100 personer møtte opp og fikk hvert sitt kart og bøsse.

– Det er mange som går år etter år og ser på dette som en fin familietur. I år hadde vi med flere yngre enn det vi har hatt tidligere og det var veldig kjekt, sier Tjensvold.

Denne gang gikk pengene til Kirkens Bymisjon for å skape et varmere og mer inkluderende samfunn. Pengene som ble samlet inn skal brukes til å tilby mennesker som opplever å stå utenfor, et nytt fellesskap, en seng eller en samtale og på den måten bidra til at flere får muligheten til å oppnå egne mål og drømmer.

Sosial dag

Etter å ha gått rundt i en timestid var flesteparten våte og kalde. Inne på basene på Bydelshuset og Vardenes skole fikk de som ville det, lapskaus fra Gabbas. Noen av de frivillige hadde også tatt med seg kake.

– Det som er kjekt med denne dagen er at du treffer folk fra nabolaget og det blir på en måte et sted vi samles en gang i året. Det er en koselig ettermiddag, sier han.

Mindre enn i fjor

I løpet av ettermiddagen ble det samlet inn 220 550 kroner i bydelen. Det er 2050 kroner mindre enn året før. Sammenlignet med de andre bydelene havnet Tasta på fjerdeplass foran Madla, Hinna og Eiganes og Våland.

– I fjor var det fint vær og færre personer var hjemme, mens i år var det flere som åpnet dørene. Hvorfor vi ikke klarte å samle inn like mye som i fjor vet jeg ikke. Jeg må innrømme at jeg er litt overrasket over tallet. Jeg er veldig fornøyd med at vi ble nummer fire i byen og klarte å slå Hillevåg. Til neste år må vi klare å komme på tredjeplass, sier Tjensvold.

Resultat for TV-aksjonen 2018

Madla : 433 500
Hinna : 345 450
Eiganes & Våland: 259 050

Tasta : 220 550
Hillevåg : 214 650

Storhaug: 160 600
Hundvåg : 150 050