Ga klær til afrikanske fotballspillere

Del på Facebook

I november sendte Tasta Lions 156 kilo fotballutstyr til barn i Sør-Afrika.

– Det er veldig kjekt å kunne hjelpe noen som virkelig trenger det. Disse plaggene har ligget på ulike loft i bydelen og er hovedsakelig gitt av Vardeneset Ballklubb. Da er det kjekt at noen andre heller kan bruke det, sier Christian Christiansen fra Tasta Lions.

Han har vært medlem av klubben i 18 år.

På ferie

En gang i året drar han på ferie til Sør-Afrika sammen med kona som er oppvokst i området rundt Durban. Første gang de dro ned til Thonga Beach Lodge ved det indiske hav fikk de tips fra Get Africa Travel at det var et stort behov for sko der nede.

Christian Christiansen sendte esker med klær til Afrika. Foto: Privat

– Vi var åtte stykker som reiste sammen og vi pakket med oss 80 par sko som vi ga til de som bodde der. De ble veldig glad for det, sier Christiansen.

I fjor dro de dit for andre gang og ifølge han selv er det en oase ved havet hvor lodgen ligger, de kan maksimalt ta imot 24 gjester. For å komme seg til hotellet måtte de kjøre gjennom et område som heter Mabibi. Flesteparten av de som bor der er svært fattige.

– Vi besøkte et fotballag som trengte utstyr og som medlem av Lions fikk jeg med en gang lyst til å hjelpe dem. Vi tok kontakt med blant annet Vardeneset Ballklubb og spurte om de hadde noe de kunne donere og det hadde de, sier han.

Pent brukte plagg

De fikk blant annet gamle fotballdrakter, t-skjorter, jakker og sokker. I tillegg fikk de 100 helt nye ryggsekker fra Tine.

– Totalt samlet vi inn 735 plagg og det er jeg veldig fornøyd med, sier han.

Totalt ble det samlet inn 735 plagg. Det satte barna pris på. Foto: Privat

Utstyret ble sendt ned i oktober 2017, men på grunn av lang reisetid og mye papirarbeid kom ikke pakkene frem før i juni i år.

– Klærne ble gitt til Maibibi Get Africa United som er et fotballag som ble stiftet av reiseselskapet Get Africa Travel.