Fotballglade barn deltok på verdensmesterskap

Venninnene Ruby Sol Fey (t.v.), Eline Nordbø og Olivia Høie Torgersen var tre av 150 barn som deltok på mesterskapet på Stemmen.
Del på Facebook

I over 15 år har Tasta Idrettslag arrangert fotball-VM på Stemmen for barn mellom fem og 12 år. I år ble den årlige tradisjonen holdt søndag 23. september i sol og regn.

– Det var veldig kjekt. Vi har alle blitt glad i dette arrangementet da det knytter klubben sammen og vi mikser lagene på tvers av aldersgrupper. I år måtte vi forskyve det en dag siden det var storm på fredagskvelden da vi skulle rigge alt i stand, men det gikk greit, sier Rune Harestad, daglig leder Tasta IL.

 

På tvers av aldersgrupper

På søndagen hadde vinden stilnet og det vekslet mellom sol og regn. Barna brydde seg lite om det regnet litt. De løp rundt og smilte mens de ventet på at det skulle bli deres tur til å spille.

Sju, åtte og niåringer spilte sammen og 10, 11 og 12 åringer gjorde det samme. Totalt var det 150 barn som deltok fordelt på 12 ulike lag. Samtidig ble det arrangert en miniturnering for fem- og seksåringer.

– De yngste barna synes det var veldig stort å få spille sammen med de eldre. Det kunne sikkert vært kjekt å invitere barn fra andre bydeler også, men litt av poenget er at vi skal bygge klubbfølelsen, sier Harestad.

Representerer hvert sitt land

Venninnene Ruby Sol Fey (t.v.), Eline Nordbø og Olivia Høie Torgersen står ved sidelinjen og følger med, mens de venter på at det skal bli deres tur.

– Jeg skulle egentlig ikke være med fordi vi skulle ha vært på hytta nå, men på grunn av stormen fikk jeg være med allikevel og det var veldig kjekt, sier Olivia.

Jentene har fått på seg oransje t-skjorter med Holland i store bokstaver på ryggen.

– Det er veldig kjekt at de arrangerer dette for oss fordi da får vi mulighet til å spille kamper. Etterpå får vi pokal og jeg håper vi vinner, sier Eline.

De unge spillerne krysser fingrene for at de vinner kampene mot Nord-Irland, Sverige og Norge.

For bydelen

Noah Øvrebø Christ (t.v.) og Dani Saga Bojcic varmer opp med å lekesloss før det er deres tur.

– Vi spiller for Norge og det er helt greit, sier Dani.

Begge har på seg en rød t-skjorte med Norge i store bokstaver på ryggen.

Erlend Kjellesvik Borum (t.v.), Lars Magne Melberg Larsen og Olav Storebø Midthun har akkurat spilt deres første kamp mot Portugal.

– Vi tapte, men vi var mye bedre enn dem. Jeg har stor tro på at vi kommer til å vinne resten av kampene. Vi må bare løpe fortere, sier Lars Magne.

Guttene har spilt fotball så lenge de kan huske og synes det er veldig gøy.

– Jeg liker best å løpe, sier Lars Magne.

– Jeg liker dette fordi da kan jeg være med venner og det er lettere å bli kjent med folk på banen. Etter en kamp har vi alltid noe å snakke om på skolen. Jeg synes det er kjekt at voksne finner på ting for oss og at vi nå får mulighet til å prøve oss på VM, sier Olav.

Ylva Haga Johnsen er enig og sparker en ball til faren. Hun har holdt på med dette siden hun var fem år gammel. Det hun liker aller best med idretten er det sosiale og kunne være med venner.

Kjøper drakter av overskuddet

Hvert år er det 12 åringene som arrangerer mesterskapet, mens 13 åringene er dommer og A-lagspillere er landslagsledere. Alle lagene spiller tre kamper hver og lederne hjelper dem med å finne riktig bane til riktig tid. For noen år siden laget klubben t-skjorter med ulike land på som blir brukt hvert år.

– Vi har tatt utgangspunkt i hvilke lag som pleier å være med i fotball-VM som USA, Senegal, Sverige og Italia. Vi teller ikke poeng så hos oss er alle vinnere. Målet er at barna skal ha det gøy, sier Harestad.

Ved klubbhuset var det satt opp telt der foreldre solgte blant annet kaker, muffins og pølser.

– Overskuddet går til å kjøpe inn drakter og treningstøy til 12 åringene. Nøyaktig hvor mye det blir i år er jeg litt usikker på, sier Harestad.