Starter kurs i babymassasje

Del på Facebook

Foretaket Sunny&Samspill har nylig inngått et samarbeid med Tasta Helseloft. I høst starter Solveig K. Håland opp med kurs i babymassasje i deres lokale.

Solveig K. Håland gleder seg til å holde kurs. – Babymassasje kan redusere stress og vanskelige følelser, øke selvtilliten og styrke forholdet mellom foreldre og barn.

Hva driver bedriften med?

– Jeg tilbyr ulike metoder for å styrke samspillet mellom foreldre og barn, samt gi veiledning og kurs. I oktober starter jeg opp med massasjekurs som blir arrangert i grupper og individuelt, sier Solveig K. Håland fra Sunny&Samspill.

– Det er en positiv aktivitet du kan gjøre sammen med babyen din samtidig som du får treffe andre småbarnsforeldre og dele erfaringer med hverandre. Det kan bedre søvnkvalitet, frigjøre spenninger og lette smerter som mageknip. I løpet av kurset lærer du å tyde barnets signaler og du får tips til hvordan du kan roe ned og trøste babyen.

– Jeg tilbyr også Marte Meo veiledning. Det er en løsningsfokusert veiledningsmetode med fokus på utviklingsstøttende kommunikasjon hvor de positive øyeblikkene i samspillet vektlegges. Det er en internasjonal anerkjent metode som brukes innenfor private hjem, barnehager, skoler, helsestasjoner og eldreomsorg.

Hvordan har bedriften endret seg fra begynnelsen til i dag?

– Jeg opprettet foretaket i mai og starter ordentlig opp nå i høst. Jeg driver dette ved siden av en 80 prosent jobb i Bufetat. Å drive med babymassasje gir meg positiv energi og oppleves veldig meningsfullt.

– Mitt mål er å henvende meg til det private og offentlige markedet. Målgruppen er foreldre med babyer mellom 0 og 1 år, samt foreldre med barn i førskolealder og eldre.

Hva har vært høydepunktet til nå?

– Jeg fikk ideen for et år siden så høydepunktet må være å endelig starte dette foretaket. Å få jobbe med noe jeg brenner for og synes er meningsfullt er veldig motiverende. Jeg har arbeidet med barn og voksne hele yrkeslivet og ønsker at babymassasje skal nå ut til flere. Det er et bra verktøy for å styrke samspillet mellom foreldre og barn, og kan hjelpe dem med å forstå og tyde babyens signaler. Da blir det lettere å respondere på det den viser at den trenger.

Hva har vært noen av utfordringene så langt?

– Jeg har ikke møtt på de store utfordringene enda, men jeg må nok innhente meg litt mer datateknisk kompetanse etter hvert.

Hvilke planer har du for høsten?

– Fremover skal jeg bruke tid på å markedsføre foretaket og arrangere kurs i babymassasje. Det blir spennende.