Tasta Turn starter nye grupper til høsten

Del på Facebook

Fra september har idrettslaget tre nye partier på programmet Paraturn, Rytmisk Gymnastikk (RG) og Turn basis. Leder May Brit Harestad Osaland forteller at det fremdeles er ledige plasser.

– Kroppen har godt av å være i bevegelse. Du trenger ikke å være flink for å melde deg på. Du kan gjøre det i ditt eget tempo, sier Osaland.

Hun ramser opp både bedre koordinasjon, balanse og hukommelse som noen av fordelene med å være fysisk aktiv.

– Det er også veldig sosialt, sier hun.

Skal konkurrere på sikt

Én av de nye tingene på programmet er RG. Det er en kombinasjon av dansetrinn og bevegelser samtidig som du holder for eksempel et tau, en ring eller en ball.

– Det er veldig inn i tiden med denne type gymnastikk. Det er en konkurranseidrett, men vi starter ikke opp med det helt enda. Først må de lære seg øvelsene, sier hun.

Et tilbud for alle

Tasta Turn har rundt 500 medlemmer fra de aller minste til de eldste. Nytt for i høst er at de skal starte opp en helt egen gruppe for barn og unge med funksjonsnedsettelse.

– Idrettsforbundet ønsker at alle lag i Norge skal satse på paraidrett. På den måten får alle som ønsker det mulighet til å drive på med idrett enten det er fotball, håndball eller turn, sier hun.

Her blir det en egen gruppe som vil få utfolde seg i sitt eget tempo og på sitt eget nivå. Da blir det enklere å kjenne på mestringsfølelsen.

For barn og voksne

Den siste nyheten på programmet er Turn basis der målet er å skape treningsglede og læring av grunnleggende turnelementer som rulle, hjul, håndstående og salto. Og for de voksne har de blant annet Zumba, Step, Yoga og Sirkeltrening.

– Vi vet at det sitter mange voksne hjemme som ikke ønsker å dra på et helsestudio fordi de synes terskelen er for stor. Hos oss er det uformelt i forhold til både klesdrakt og speil, men allikevel har vi topp utdannede trenere.